Nu vill tydligen centern lägga ned CSN. Jag har hört förslaget förut, men då var det folk från MUF som förespråkade det för mig i diskussioner som inte alltid höll sig på en vuxen nivå från deras sida…

Visst, de har en vision om att reglerna ska vara desamma, men att servicen ska bli bättre. Jag hör då till dem som aldrig har haft problem med servicen från CSN. Förutom när de ställde frågan “Jaha ska du byta program? Men vad är skillnaden mellan Dataingenjör och Innovationsvetare, är inte det samma sak?” och ville ha ett brev där jag beskrev skillnaderna i utbildningarna. Jag kunde inte se att det fanns några likheter.

I alla fall. Jag har svårt att se att det ska bli så mycket bättre. Det handlar om att ge bort kontroll från staten för att få bättre service. Ja, det såg vi ju hur bra det funkade med kollektivtraffiken i storstockholmsområdet… Så det tror jag inte på. Är något privatägt går det ut på att tjäna så mycket pengar som möjligt. Det går INTE ut på att de privata företagen ska vara snälla mot medborgarna. Det kanske kan verka så ibland när ett företag behöver goodwill, men det behöver de inte om de redan är störst på marknaden…

Jag tror dessutom att ju längre tiden går efter att CSN blivit nedlagt, desto mindre kontroll har staten över hur studielånen sköts. Till slut får man nog inte ta lån om man inte kan visa att man har tillgångar så att man kan betala tillbaka.

Och det här med att slopa fribeloppet… VET ni hur högt det är? Jag jobbade varenda dag på somrarna när jag pluggade nu sist, och jag var inte ens i närheten att komma upp i HALVA fribeloppet. Har man det så gott ställt att man kommer upp i fribeloppet under sommaren, ja då kan man nog ta och leva ganska gott på de pengar man redan har. Det är bara rikemanspolitik att avskaffa sådana regler. De vill inte ha mindre pengar för att de är rika… Stackars dem! Och för att det ska finnas pengar till alla blir då beloppet alla får lägre, och så har inte de som INTE är rika råd med nudlar en gång.

Studenter! Upp och demonstrera mot detta! Det är INTE något ni vill ha!