This post will be about a swedish blog. So I will post in swedish…

..och så kan jag knappt stava på engelska just nu (plus att jag skriver på ett snyggt men opraktiskt usb-tangentbord). Anyways så flyttade konsumbloggen till nåt metro-aktigt ställe för en tid sedan. På det metro-aktiga stället fanns ingen rss, så jag vet inte vad som hänt därborta. Jag är för lat för att läsa bloggar utan rss. Jag glömmer helt enkelt bort dem när jag redan läst så många andra bloggar som har rss den dagen…

Tydligen får man pengar för varje läsning av bloggen sin därborta. Och har man en poppis blogg kan jag ju förstå att man gärna vill ha något för att skänka underhållning. Eller inte, det beror ju i alla fall delvis på varför man bloggar till att börja med.

Men nu har personen bakom konsumbloggen (som i mitt huvud alltid varit en tjej, men som i pojkvännens ögon verkar vara en kille) börjat fundera på om inte bloggen borde få flytta tillbaka. Eller finnas på både gamla och nya adressen.

Det senare håller aldrig i längden. Man tröttnar på att skicka upp samma sak på två ställen. Jag tröttnade tex på LiveVideo efter en ganska kort stund. fast jag får fortfarande nya subscribers där… Skumt.

I alla fall så tycker jag att man kan anta att metro blåser en på det där plejset. De skulle inte tjäna på att ge en lika mycket som de får i reklamintäkter för att man har bloggen där. Möjligtvis kan man få fler besökare för att man har bloggen på en plats där många andra har sin blogg. Men har man en så poppis blogg som konsumbloggen så bidrar man nog snarare med besökare åt metro än tvärt om. Skulle jag gissa.

Bättre vore nog då att undersöka om man inte kunde få pnedar själv genom att lägga in reklam. Skulle det gälla mig så skulle jag inte gilla att tappa kontrollen över det som kändes som mitt…

Svamliga tankar i natten. Jag ser i kors och ska gå och lägga mig nu. Ska försöka sammanfatta helgen här i morgon…. hoppas jag! 😉