Karikatyrer av Jesus

Tydligen har Jyllandsposten avstÄtt att publicera karikatyrer av Jesus av rÀdsla för lÀsarreaktioner. DÄ kan man ju börja fundera hur de tÀnkte egentligen. Om nÄgon (föga troligen) skulle ha de bilderna ska jag genast lÀgga upp dem pÄ min blog. Min Äsikt har hela tiden varit att detta inte handlar om förlöjligandet av en religion, utan om rÀtten att driva med religioner och annat. Men kanske hade jag fel? Kanske Àr det inte bilderna i sig som muslimer anser vara problemet?

Iofs har jag personliga problem med islam, men var och en ska vÀl fÄ vÀlja sjÀlv. SÄ lÀnge ingen blir tvingad bör var och en fÄ tillhöra vilken religion de vill. DÀremot tycker jag fortfarande att vi ska ha rÀtt att skratta Ät varandra. Men det mÄste ske pÄ nÄgorlunda lika villkor. Om det Àr olÀmpligt att skratta Ät den ena religionen mÄste det vara olÀmpligt att skratta Ät den andra. Och tvÀrt om. Att trycka en bild ska dÀremot inte leda till avrÀttning under nÄgra som helst villkor.

Etiketter:

Kommentarer

  • Hmm, ville bara höra om du har problem med ICQ ocksĂ„, ifall du har det.. lĂ€s min blogg eller gĂ„ in pĂ„ http://www.miranda-im.org för o lösa det….

  • Det dĂ€r Ă€r en jĂ€vla svĂ„r frĂ„ga eftersom muslimer har en helt annan kultur Ă€n vi har. SjĂ€lvklart Ă€r det inte rĂ€tt att reagera som en liten klick fundemantalister gör och tĂ€nda eld pĂ„ saker men för mig fĂ„r de gĂ€rna brĂ€nna danska, amerikanska eller svenska flaggor hur mycket de vill. Personligen skulle jag aldrig kunna bli sĂ„ upprörd av en karikatyr Ă€ven om den förestĂ€llde min mamma ha sex med nĂ„got Ă€ckligt djur.

    Det jag personligen reagerade mest pÄ var att Danmarks president blev en mÄltavla nÀr det var en tidning som publicerade bilderna, men det har la att göra med den starka statliga censur de har dÀr nere i mellanöstern eller nÄt.

    Jag skulle hÀlsa frÄn VÀnster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.
.