Tydligen har Jyllandsposten avstått att publicera karikatyrer av Jesus av rädsla för läsarreaktioner. Då kan man ju börja fundera hur de tänkte egentligen. Om någon (föga troligen) skulle ha de bilderna ska jag genast lägga upp dem på min blog. Min åsikt har hela tiden varit att detta inte handlar om förlöjligandet av en religion, utan om rätten att driva med religioner och annat. Men kanske hade jag fel? Kanske är det inte bilderna i sig som muslimer anser vara problemet?

Iofs har jag personliga problem med islam, men var och en ska väl få välja själv. Så länge ingen blir tvingad bör var och en få tillhöra vilken religion de vill. Däremot tycker jag fortfarande att vi ska ha rätt att skratta åt varandra. Men det måste ske på någorlunda lika villkor. Om det är olämpligt att skratta åt den ena religionen måste det vara olämpligt att skratta åt den andra. Och tvärt om. Att trycka en bild ska däremot inte leda till avrättning under några som helst villkor.