Karikatyrer av Jesus

Tydligen har Jyllandsposten avstått att publicera karikatyrer av Jesus av rädsla för läsarreaktioner. Då kan man ju börja fundera hur de tänkte egentligen. Om någon (föga troligen) skulle ha de bilderna ska jag genast lägga upp dem på min blog. Min åsikt har hela tiden varit att detta inte handlar om förlöjligandet av en religion, utan om rätten att driva med religioner och annat. Men kanske hade jag fel? Kanske är det inte bilderna i sig som muslimer anser vara problemet?

Iofs har jag personliga problem med islam, men var och en ska väl få välja själv. Så länge ingen blir tvingad bör var och en få tillhöra vilken religion de vill. Däremot tycker jag fortfarande att vi ska ha rätt att skratta åt varandra. Men det måste ske på någorlunda lika villkor. Om det är olämpligt att skratta åt den ena religionen måste det vara olämpligt att skratta åt den andra. Och tvärt om. Att trycka en bild ska däremot inte leda till avrättning under några som helst villkor.

Flattr this!

2 reaktioner till “Karikatyrer av Jesus”

  1. Det där är en jävla svår fråga eftersom muslimer har en helt annan kultur än vi har. Självklart är det inte rätt att reagera som en liten klick fundemantalister gör och tända eld på saker men för mig får de gärna bränna danska, amerikanska eller svenska flaggor hur mycket de vill. Personligen skulle jag aldrig kunna bli så upprörd av en karikatyr även om den föreställde min mamma ha sex med något äckligt djur.

    Det jag personligen reagerade mest på var att Danmarks president blev en måltavla när det var en tidning som publicerade bilderna, men det har la att göra med den starka statliga censur de har där nere i mellanöstern eller nåt.

    Jag skulle hälsa från Vänster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.