Som vi ju vet är det förbjudet att lustfyllt tråna efter avklädda delar av animerade flickor som ännu inte är 18. Därför blev det smått lustigt när jag var hemma hos en manlig vän och tittade på Tangled häromdagen. En bit in i filmen utbrast han nämligen “Hon är ju rätt sexig!”.

Eftersom filmen handlar om tjejens önskan att på sin 18-årsdag se ett gäng lampor sväva mot skyn (det är rätt fint, ja) på nära håll kunde vi alltså veta att hon var precis en dag för ung för min vän att bli upphetsad av henne vid just det tillfället.

På bilden till vänster är hon inte 18 ännu, ett barn som blir kränkt om du tänder på henne. Eller?

På bilden till höger har hon fyllt 18 (dagen efter) och då är det helt ok.

Blev det inte lite rörigt nu?

Antagligen behöver vi inte oroa oss eftersom syftet med denna film inte är att få små datornördar att bli våta i byxan, utan vad nu syftet med sådana där gulliga filmer är. Håva in pengar, kanske.

Men betänk en tecknad film gjord i just det syftet i ett land med lite annorlunda syn på vem som är lovlig eller inte, där någon fyller 18. Är då halva filmen olaglig? Det är ju inte som att en människas kropp ändras nämnvärt när man fyller år…

Och bara för att trassla till det lite mer, när är det ok att tycka att Kes i Star Trek är sexig? Okampa blir bara typ 8 år gamla…