Släpp kulturen fri igen!

Jag fick syn på denna artikel via Facebook. Det är alltså så att ”Dead or alive: Dimensions” inte kommer släppas i Sverige därför att det antagligen är olagligt här. Ja, du läste rätt. Det är inte lagligt att titta på lättklädda animerade tjejer här. Inte när de påstås, eller kan upplevas vara under 18. Då är det barnporr.

Resten av världen lär snart börja dra upp Sverige som exempel på land där lagarna går för långt. Ungefär som vi ofta pratar om hur vi inte vill ha det som i Kina. Sverige, moralpanikens land.

Undrar hur hårt straffet är om man skaffar spelet på olagligt sätt och sedan spelar det. Då har man ju brutit mot alla möjliga lagar. Det är inte utan att jag börjar känna av den där känslan ”det är ju jättemånga som bryter mot jättemånga lagar, så vad spelar det för roll om jag…”. Ni vet, den där känslan som ofta var argument från de som var mot lagen som gjorde det olagligt att utöva olovlig kulturspridning någon gång runt 2005 (om jag minns rätt).

Jag brukar vilja bifoga minst en bild till varje inlägg här på bloggen, men här är det ju verkligen skitsvårt att hitta en bild som man är säker på att man får visa utan att vara pedofil. Här kommer en bild på Dead or alive 4 till xbox, för hon har ju kläder på sig. Men det kanske inte hjälper. Ser hon inte lite ung ut?

Sedan vill jag faktiskt att någon utreder vilka effekter denna moralpanik får på jakten på de riktiga pedofilerna. Läs hos Janne om läkaren som hade 250 000 bilder och 300 filmer på sin dator, men som aldrig ens kom till rättegång eftersom man inte på fem år hade kommit så långt. Eftersom man inte kunde bevisa att spridning hade skett var preskriberingstiden fem år, så han gick fri utan rättegång. Om han var skyldig eller ej vet vi inte, men NÅGON hade lagt bilderna där. Det blev aldrig färdigutrett vem.

EDIT: Här är lite mer länkar om det hela.

Eurogamer – Dead or Alive: Dimensions släpps inte i Sverige
Game reactor – Barnporr i Dead or Alive 3DS?
Highscore Sweden – Dead Or Alive 3DS är inget för svenskar.
Torbjörn Jerlerup – Moralpaniken om barnporr når Nintendo
Gothbarbie – Ändra en siffra måste va billigare?
No size fits all – Serieförbudlagens senaste offer: Kasumi, Kokoro och Ayane

Flattr this!

6 reaktioner på ”Släpp kulturen fri igen!”

  1. Pingback: Piratpartiet Live!
  2. Hmm, nu måste jag omedelbart gå igenom min samling av hundratals retro-konsolspel på alla mina sega / nintendo -konsoler…
    Tänk om något av spelen innehåller en grafisk bild av pixlar, föreställande något som kan uppfattas vara en mindreårig människopojke/flicka, och uppfattas som sexuellt utmanande 🙁 .

    Hmm, såg inte Samus Aran, i Metroid, ut att vara väldigt ung och sexig (under 18) när man precis varvat spelet, och man fick se henne utan sin Rustning/Rymddräkt 🙁

    Såg inte princessan Peach, i Super Mario Bros, ut att vara väldigt hemskt ung ut, när man slutligen nådde fram till sista slottet och räddade henne. Hade man dessutom klarat sig förbi alla hinder utan att skada sig, så var Mario fortfarande stor (tog mario en svamp, blev han dubbelt så stor och tålde att skadas 1 gång innan man dog), och när han stod där bredvid lilla Peach så fanns Stor risk att hon kunde uppfattas vara mindreårig och sexig där i sin rosa fina klänning…

  3. Pingback: Urban Sundstrom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.