Duke Nukem Forever

Lätt seg från två dagars underbart festande på två helt olika vis kikade jag på YouTube på telefonen. The Cynical Brit har testat demon av Duke Nukem Forever. Jag är förbryllad. Duke Nukem Forever skulle väl aldrig komma ut?

Nåja. Nu är det ju tydligen på väg i alla fall.

Jag har aldrig spelat något Duke Nukem-spel (hör och häpna), men enligt trailern på hemsidan är det någon form av Arnold-typ som gillar att vara oförskämd, leka med lättklädda (eller avklädda) tjejer och spöa saker. Utomjordingar, tydligen.

Jag tycker det ser ut som boarderlands med bättre grafik och mer tjejer. Tjejerna ser hyfsat välutvecklade ut, så vi får väl hoppas att spelet är lagligt i Sverige. Animerade tjejer har ju en tendens att se unga ut, och vips riskerar man ju som bekant att det är barnporr. Här är en screenshot från trailern:

Man förstår lätt varför folk gnäller på grafiken även fast den inte är dålig. När det gäller monster och omgivningar behöver man inte speciellt bra grafik. Det är snarare spelkänslan man är ute efter. Men så snart man visar fram en animerad tjej är det andra bullar. Då är man intresserad av små små detaljer, och då behöver man anstränga sig som spelmakare. Eller stöka undan henne snabbt, om det inte är där fokus ska ligga. Och personligen känner jag väl att det inte ska ligga just där heller i ett skjut-monster-spel. Vill jag titta på porr finns det andra outlets för det…

TB är rätt irriterad över att man bara får bära två vapen i taget och undrar varför. Det förstår inte jag heller. Vad jag förstått vill man ju känna sig mäktig och odödlig och då vill man inte bli begränsad av för få vapen. Quake är ju till exempel skitsvårt även om man har ett gäng vapen mer än vad den verkliga fysikens lagar skulle tillåta med sig.

På det stora hela verkar det som ett spel man vill testa, men inte grotta ner sig i för länge.

Flattr this!

5 reaktioner på ”Duke Nukem Forever”

 1. Pingback: Johanna Julén
  1. Hehe, jo jag vet! Jag trodde aldrig det skulle komma.

   Det är nästan en besvikelse att se demon bara för att enda anledningen till att jag alls hört talas om det är för att tiden spelet varit på gång (och nedlagt) är legendarisk… 🙂

 2. Jag gillade Duke Nukem 3d när jag var väldigt mycket yngre. Men vet inte om jag gillar detta spel, som förövrigt är 14 år försenat! =O

  Och det känns som de hämtat grafiken från sent 90tal, vilket suger ****. Plus att nackdelen med att bara kunna bära 2 vapen inte skriker ut Duke Nukem direkt.

  Nej, i det här fallet så säger jag faktiskt, gör om och gör rätt =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *