Thing:Clicks:Revenue:
Sanningen som jag ser den8€4,10
Öl2€0,65
My first thoughts on Flattr2€0,64
Storybook.se3€0,60
Den typiske fildelaren3€0,33
Stresshantering3€0,20
Lördag och lite pirat-verksamhet2€0,16
This is what Jokkmokk looks like2€0,11

Totalt €8,62 denna månad. Det är fortfarande inte så man blir rik på, men mina Flattr-knappar är nog sjukt mycket mindre irriterande än min reklam, och den inbringar fortfarande ingenting. Jag kanske gör fel, men i så fall är Flattr lättare att använda rätt!

Nu har jag implementerat Flattr-knappar på Storybook.se också, så att alla som skapar kan få betalt av besökare sedan. Det coola med denna site är att man inte behöver logga in för att läsa andras historier, även om jag försöker uppmuntra inloggning eftersom man då får kommentera med mera.

Om man funderar över bilden ovan så är det coolt att man kan sätta Flattr-knappar ute i verkligheten nu, tycker jag. Man skapar sin sak på internet som vanligt, och den behöver en adress, tex en bloggpost eller något. Sedan går man in och genererar en “QR Code“-knapp. det går att hämta den i PDF och så kan man skriva ut den och sätta var man vill. Coolers, tycker jag!

För att flattra en sån knapp behöver man en telefon med en barcode-läsare. Finns att tanka till smartphones. De som inte har en sådan får väl lägga vanliga pengar i hatten eller något…