Har just avslutat ett samtal med syrran om hur man räknar ut friktionskonstanter och annat. Jag måste säga att jag inte vet hur man gör. Alls. Jag minns hur jag klarade provet i just detta ämne. Jag hittade på formler hej vilt. “Den är måste vara omvänt proportionerlig mot den” tänkte jag och dividerade. Typ så. Det skumma var att jag gissade tillräckligt rätt för att få godkänt.

Jag är väldigt dålig på att komma ihåg formler utantill. Om det är enkla formler går det bra, och jag kommer fortfarande ihåg Robin gå runt i skolan och sjunga “Fyyyra pi errtre genom treeee” (formeln för volymen på en sfär). Och om jag kan tillräckligt många kan jag sätta ihop dem till en formel jag behöver.

Syrran avslutade samtalet genom att upplysa mig om att hon minsann hade bättre koll på det här med friktion än jag och lovade att skicka lösningen när hon var färdig. Jag tror jag ska säga som Bender: “My work here is done!”

Och om jag behöver räkna ut hur fort någonting kommer glida utmed en yta sen så kanske jag kan det… sen.