BILD: http://www.assa.org.au/gallery/miller den längst ner till höger.

Inte riktigt som på bilden ovan, men inte långt ifrån. Det var vad vi såg när vi stannade bilen nästan på polcirkeln och gick ut för att beundra vår galax. Närmare än jag någonsin sett den förut (och det vill faktiskt inte säga lite!).

Anledningen till att jag befann mig där var att Sara skulle åka och hämta en kompis i Murjek. Jag följde med som sällskap och lite vägvisare. Kul att hitta så bra att man kan vara till hjälp!

På vägen hem såg jag att det var ett diffust norrsken. Jag är som bekant ganska fascinerad av norrsken. Strax därefter insåg vi att det var väldigt stjärnklart. För att iakta detta ordentligt stannade vi bilen och stängde av den. Och som sagt, jag har aldrig sett en sådan stjärnhimmel! Jag vet inte om det beror på att jag är så långt norrut, eller om det bara berodde på att det var väldigt mörkt och väldigt klart ikväll. Men jag rekommenderar alla att ta bilen och fara dit där inga lampor finns (stjärnhimmeln syns nästan inte alls utanför huset. Det är alldeles för många lampor här)!

Detta ledde ju såklart till diskussioner om fysikens lagar och relativitet och själars existens. Saras kompis verkar väldigt trevlig att umgås med. Jag hoppas jag får tillfälle till det igen!

EDIT: Jaha, det verkar vara något script som gör att jag inte kan ha den bilden på min blogg. Jag tyckte att det skulle räcka med att länka till sidan som lagt upp den, och att det skulle vara att ge cred nog. Misstag, tydligen. Jag la upp den själv, och länkade till vart den är från. Om upphovsmannen har problem med det får han kontakta mig. Jag vill bara visa vad jag såg, och jag har ingen fantastisk kamera. Dessutom var batterierna slut i den.