Angående "snön" häromdagen

[Eftersom det var så många sakfel i texten som brukade vara här har jag tagit bort den]

Såhär var det: Micke sa att det snöade här (Skabram, utanför Jokkmokk). Jag tittade. Det var snöblandat regn. Han skrev på ducknet att det snöade här. Jag höll inte med. Jag skrev det här inlägget. Jag fick för mig att Mickes definition av snö delades av flera. Jag antog även (arrogant nog) att vädret var likadant inne i Jokkmokk. Det var helt fel. Förlåt Andreas! Vidare kan det hända att jag missförstog Micke också. Han var och handlade på dagen inne i Jokkmokk. Jag var kvar här. Det kan ha sett ut hur som helst inne i Jokkmokk. Jag ska inte uttala mig om saker jag inte känner till.

Här kommer iaf en bild på hur det ser ut utanför vår dörr just nu:

Flattr this!

11 reaktioner på ”Angående "snön" häromdagen”

 1. Jag kan inte tala för Skabramområdet, men utanför vårat fönster snöade det. På flera platser i kommunen låg det några centimeter snö på gräsmattorna under några timmar, och om det legat snö på gräsmattorna har det ju bevisligen snöat. Att barn har gjort snögubbar och kastat snöbollar säger ju också en del.

  Oavsett om du definierar de stora och vita flingorna på något annat sätt än vad andra gör, eller om du i all hast råkat dra slutsatsen att det inte kan ha snöat någonstans i kommunen eftersom det inte snöade i Skabram, så faller din dissning totalt platt till marken.

 2. Men jag försökte att låta bli att dissa folk! Jag ville bara meddela sanningen som jag såg den. Och ok då! Det HAR snöat, men inte HÄR. Och den enda som sagt det är Micke. Ta inte åt dig! =)

 3. Nej, det går ju inte att ta åt sig när man vet att man har rätt. Men inlägget som du skrev om konstaterar ju att det har snöat över Jokkmokk, och du skrev att det inte hade gjort det och att den som ändå påstår tycker att det är coolt och roligt att skryta om.

  Jag tar gärna kritik om jag har gjort något fel. Men den kommentaren var bokstavligt talat hämtad ur det blå…

 4. Inlägget upptäcktes för övrigt av två kvällstidningar, som båda hörde av sig och ville ha bilder av snön. Tyvärr hade jag inga bilder tillgängliga, och det blev istället Gällivare och Kiruna som fick agera ”Vintervykort” den här gången.

 5. Ok, hur tydligt vill du ha det här: jag är ledsen. Jag hade fel. Jag ber om ursäkt. Jag antog att du drog slutsatser på samma sätt som min sambo, och det var också fel. Var inte arg på mig. Jag gör misstag ibland.

  Jag antar att det här är anledningen till att man inte ska ha en personlig blogg? =(

 6. Lugn nu, jag kräver ingen ursäkt. =) Du har ju all rätt att skriva vad du känner för att skriva i din egen blogg. Det har jag också på min sida, så när du kommenterade det jag skrivit så tog jag mig friheten att påpeka att du hade fel (kommentar 1) – och förklara varför jag överhuvudtaget reagerade på saken (kommentar 3).

  Det är inget annat än en vanliga ”Men JAG tycker…”-kommentarer, inga klagomål eller kritik.

 7. Okej då. =) Jag är ovanligt ur balans idag och överreagerar på allting. Ehm… men det verkar som att jag även hade fel angående snön här. Micke säger att det snöade efter att jag tittade. Så kanske de snöade här. Inte vet jag. Jag tror inte jag ska prata om snö något mer idag.

 8. -20 grader i Umeå upplevs nog som mellan -25 och -30 grader i Jokkmokk. När jag varit i Umeå tidigare vintrar så har jag roat mig med att gissa hur kallt det varit ute, och det brukade alltid vara ett par grader varmare än vad det kändes som…

  Min smärtgräns går annars någonstans i närheten av -27 grader (i Jokkmokk). Vid den temperaturen drar jag mig för att gå ut eftersom kylan då börjar bli bitande och jobbig. Men med bra kläder klarar man sig även när det är neråt -35 grader, men sådana dagar går jag bara ut om jag verkligen måste.

  Kan inte låta bli att tänka på den nära-döden-upplevelse jag fick när jag hämtade posten (20 meter ifrån ytterdörren) iförd jeans, tofflor och t-shirt i -41 graders kyla för några år sedan. Men det är en helt annan historia…

 9. Oj, ja jag glömde att -20 är olika kallt beroende på vart man är. Det är inte så kul med -20 i Hölö heller. Men saker och ting funkar åtminstone som de ska bättre än vid -30 (vid riktigt låga temperaturer slutar ju bilar att starta, och vattenledningar fryser sönder och annat otrevligt). Det var det som var poängen. Annars skulle det inte spela någon roll alls för mig, eftersom jag är datanörd och sitter inne hela tiden! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.