Adrenalin direkt från 3

Alltså fatta vilket skräpigt företag 3 är! Köp aldrig någonting från dem!!!

Jag visste när jag införskaffade min mobil att den inte var nån state of the art (eller vad det heter) precis. Att funktionerna på den inte var något att hurra för och att den antagligen inte skulle visa sig värd mer pengar än jag gav för den.

Men den gick ju som bekant sönder när den var nästan ett år gammal. Via uppdateringar som kommer genom luften till mobiler (hey, jag förstår inte den här tekniken, men det ska inte ha någon betydelse enligt min mening). Först blev den bara mysko. Sedan gick den sönder helt.

Hela året har jag bråkat med 3 när jag haft ork. Ringt, skickat mail, skickat snigelbrev, ringt igen. Nu idag fick jag nån slags infall att jag skulle göra ett försök igen.

”Men garantitiden har ju gått ut!”
”JAG SKITER I ERA CRAPPY GARANTITIDER!!! FÖLJ KONSUMENTKÖPLAGEN OM REKLAMATIONSRÄTT OCH LAGA MIN MOBIL ANNARS DÖDAR JAG ER!”

Näe, så sa jag inte. Det ligger inte för mig. Jag tror inte det skulle hjälpa att säga så heller. Däremot skriver jag detta blogginlägg. Om de inte hjälper mig kanske jag lägger ut mail-konversationen här. Inte för att det är rolig läsning på något sätt. Men det visar rätt bra att tre är ännu ett av de där företagen som skiter i kunden. Som säger samma sak om och om igen till kunden trots att kunden frågar om någonting annat.

Jag har ett ord: skitföretag.
Jag har ett annat ord: bojkott.

Om jag får min mobil fixad ska jag omgående byta operatör på den. Även om jag måste låsa upp den på olika vis för att få göra det. Annars säger jag upp abonnemanget. Det handlar inte om mobilen längre. Det handlar om principer och att de ska ta sitt ansvar.

Att sätta felinformerad personal i kundtjänst är inte ett speciellt smart drag, förresten.

EDIT: Från postmaster@tre.se kommer detta käcka meddelande:

This is an automatically generated Delivery Status Notification.
Delivery to the following recipients failed.
kundservice@tre.se

Tur att jag fick en annan mailadress från kundtjänst på telefon.

Flattr this!

6 reaktioner till “Adrenalin direkt från 3”

  1. Nej, deras kundombudsman har sagt att han har bett ”en duktig kollega” att hjälpa mig med en reklamationsorder, men jag har inte hört något, så jag har skickat ett nytt mail till 3’s kundombudsman.

  2. För det första så följer dom konsumentköplagen. För det andra så när det gäller garanti så är det garantin från mobiltillverkaren som gäller. Spelar ingen roll vilken operatör du har.

  3. Glöm garantin. Jag har aldrig försökt åberopa den då jag vet att den gått ut. Vad jag snackar om är reklamationsrätten. Läs här: http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngArticleID=129&lngCategoryID=1674

    Om de följer lagen eller inte är en tolkningsfråga. Ja, jag reklamerade (eller försökte reklamera) senare än 2 månader efter att telefonen gick sönder helt. Man kunde vara schysst och överse med detta då jag flyttat en längre sträcka mellan de två händelserna. Eller så kan man göra som 3 och påstå att jag avsade mig rätten att reklamera då jag inte ville reparera mobilen vid det första felets uppkomst.

    Men jag anser detta vara ett avslutat kapitel. 3 vann. Jag gjorde som de ville; sa upp mitt abonnemang och skaffade en mobil via telia (som faktiskt erbjuder täckning hemma hos mig) istället. Abonnemangskostnaden blev halverad, varför jag är ganska nöjd med arrangemanget. Hur nöjda 3 är får du fråga dem.

  4. Ja, just det: ett råd till alla som köpt något överhuvudtaget: Om det blir ett fel på varan som inte behöver repareras enligt dig själv; säg för guds skull inte det till den du köpt den av. Två månader efter att du gjort det och inte reparerat varan har ju tydligen reklamationsrätten förbrukats.

    Hade jag inte varit ärlig med 3 hade jag suttit här med en fungerande 3-mobil nu. Som inte kan användas här då täckning saknas… Så för mig var det en bra sak. Men nästa gång kanske man inte har samma tur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.