…verkar råda i Sverige. Tack vare internet kan information ta sig mycket snabbt mellan människor. Men gör den alltid det? Det finns ju så mycket information, så varje person måste sålla hej vilt för att kunna ta till sig något alls.

Vem har inte hört orden “det nya kunskapssamhället”? Jag tycker mig åtminstone minnas någonting sådant. Men det är ändå märkligt… Ju mer information det finns, ju mindre verkar makten i Sverige vilja att vi har.

Folkpartiet tycker ju att piratkopieringen av kurslitteratur är ett stort problem. Jag som trodde att vi skulle vara ledande inom kunskap. Men den får inte spridas hur som helst.

Svt och sveriges radio är inte ett dugg bättre. De undviker NOGSAMT att uttala ordet piratpartiet. På sin höjd nämner de att det finns ett parti som går till val på fildelningsfrågan (vilket är en sanning med modifikation). Men det verkar faktiskt som att de tänker att piratpartiet ju inte sponsrar dem, så de tänker minsann inte göra gratis reklam för dem.

Nu har i alla fall svt uppmärksammat att Bodström döljer något.

Där är det inte heller fritt fram för information, tydligen. Borde det inte vara lag på att sådant är offentligt? Bodström säger att det inte finns något känsligt i mailen vi inte får se. Varför är de så hemliga då?

Och återigen, i ett inslag i en kanal som kallar sig public service, borde man inte nämna piratpartiet åtminstone i förbifarten när det är en så uppenbar koppling? Nej, men vi låter partiledaren för vänsterpartiet och miljöpartiets språkrör uttala sig. Hur kan det komma sig? Pp har fler medlemmar än mp. Borde det inte vara public service att visa partiledaren för det större partiet?

Tags: