Studie av twitter-avatarer

Jag kollade min twitter pĂ„ mobilen och tyckte mig se att den mest populĂ€ra posen pĂ„ avatarerna var ansiktet nĂ€ra kameran, framĂ„tlutad. AlltsĂ„ sĂ„ att pannan hamnar nĂ€rmast i bild och personen pĂ„ bilden tittar liksom litegrann uppĂ„t pĂ„ betraktaren. ”Varför det?” tĂ€nkte jag förbryllat och började dra en massa snabba slutsatser om att kvinnor sĂ€tter sig i underlĂ€ge och sĂ„ vidare.

Sedan kom jag pÄ att det kanske inte alls förhöll sig pÄ det sÀttet. BÀst att undersöka. HÀr Àr bilderna pÄ de som var senast i mitt flöde (och som jag bedömde som personliga twitter-konton) just nÀr jag skulle kolla.

Japp, typ hÀlften hade en sÄn pose (om man avrundar vÀldigt generöst). Annars kan man liksom lite stylish titta bort frÄn kameran, vara lÄngt borta eller ha en tecknad bild.

Nu Àr ju urvalet förskrÀckligt ovetenskapligt hÀr, sÄ jag vet inte om man kan dra nÄgra slutsatser alls, men det Àr minsann mÀn ocksÄ som sÀtter sig pÄ det viset framför kameran.

Min egen bild Ă€r tagen med just det att man ser underlĂ€gsen ut om man gör sĂ„ i Ă„tanke. Och sĂ„ tycker jag att den ljuger om mitt humör varje gĂ„ng jag ser den. Jag undrar hur de andra tĂ€nkte…

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.
.