Studie av twitter-avatarer

Jag kollade min twitter på mobilen och tyckte mig se att den mest populära posen på avatarerna var ansiktet nära kameran, framåtlutad. Alltså så att pannan hamnar närmast i bild och personen på bilden tittar liksom litegrann uppåt på betraktaren. ”Varför det?” tänkte jag förbryllat och började dra en massa snabba slutsatser om att kvinnor sätter sig i underläge och så vidare.

Sedan kom jag på att det kanske inte alls förhöll sig på det sättet. Bäst att undersöka. Här är bilderna på de som var senast i mitt flöde (och som jag bedömde som personliga twitter-konton) just när jag skulle kolla.

Japp, typ hälften hade en sån pose (om man avrundar väldigt generöst). Annars kan man liksom lite stylish titta bort från kameran, vara långt borta eller ha en tecknad bild.

Nu är ju urvalet förskräckligt ovetenskapligt här, så jag vet inte om man kan dra några slutsatser alls, men det är minsann män också som sätter sig på det viset framför kameran.

Min egen bild är tagen med just det att man ser underlägsen ut om man gör så i åtanke. Och så tycker jag att den ljuger om mitt humör varje gång jag ser den. Jag undrar hur de andra tänkte…

Flattr this!

4 reaktioner till “Studie av twitter-avatarer”

  1. Pingback: Johanna Julén
  2. bara för att så ändrade jag också bild 😛

    Nåja, det är inte så viktigt hur man ser ut. Eller, jo.. Men dom som jag bryr mig om vet redan hur jag ser ut så det sprollar väl.

  3. jaha. nu är inte bilden här på blogginlägget densamma som min twitter. Verkar som den tog min gravatar – som jag bara tänkte ha på battlefield 3.

    sååååå 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.