Jag kollade min twitter på mobilen och tyckte mig se att den mest populära posen på avatarerna var ansiktet nära kameran, framåtlutad. Alltså så att pannan hamnar närmast i bild och personen på bilden tittar liksom litegrann uppåt på betraktaren. “Varför det?” tänkte jag förbryllat och började dra en massa snabba slutsatser om att kvinnor sätter sig i underläge och så vidare.

Sedan kom jag på att det kanske inte alls förhöll sig på det sättet. Bäst att undersöka. Här är bilderna på de som var senast i mitt flöde (och som jag bedömde som personliga twitter-konton) just när jag skulle kolla.

Japp, typ hälften hade en sån pose (om man avrundar väldigt generöst). Annars kan man liksom lite stylish titta bort från kameran, vara långt borta eller ha en tecknad bild.

Nu är ju urvalet förskräckligt ovetenskapligt här, så jag vet inte om man kan dra några slutsatser alls, men det är minsann män också som sätter sig på det viset framför kameran.

Min egen bild är tagen med just det att man ser underlägsen ut om man gör så i åtanke. Och så tycker jag att den ljuger om mitt humör varje gång jag ser den. Jag undrar hur de andra tänkte…