Det är lite overkligt då och då. Livet universum och allting. Livet till att börja med. Jag vet inte alls riktigt vilken roll jag har i det hela. I det lilla eller det stora. Jag gör en massa val och bedömningar och väntar på att pusslet ska bli någorlunda överskådligt och inte bara bestå av en massa bra bitar som på något sätt verkar passa ihop. Jag hoppas alla dessa val och bedömningar jag gör är de rätta. Jobbar på att inte få panik om de skulle visa sig vara fel.

Allt man kan göra är det bästa man vet i varje situation. Om det inte blir bra så var det för att man inte kunde eller visste bättre då.

I så fall: se den egna rollen i det som inte blev bra. Förlåt. Dra lärdom.

Ingenting man behöver ha panik för, varken före eller efter.

I morse lyste en prick på himlen ovanligt starkt. Jag blev nyfiken. Brukar inte Venus se annorlunda ut, och vara någon annanstans? Jag installerade Google Skymap lite snabbt. Det visade sig vara Jupiter.

Den största planeten i solsystemet hängde på min morgonhimmel. Det kändes betydelsefullt på något vis. Jag var bara inte säker på hur. Det kändes som ett tecken. Som att någon ville visa mig någonting. Det kändes tryggt på något sätt. Kanske var Jupiter med mig idag.

image

Tänk att det blev vinter i år! Kallt som tusan. Allt är fruset. Så vinterstövlarna behövs. De är varma. Tacksam för det när gatan är kall.

image

Eftersom jag är sämst på att komma på vad man ska äta så körde jag vadfanskajaglagatillmiddag.nu

Det blev hamburgare. Jag kollade inte det länkade receptet. Vi hade ju frysta hamburgare hemma. Lagom vad jag orkar fixa en tisdag. Men jag googlade glutenfria hamburgerbröd. För att nånting. Jag vet inte, gluten gör en hungrig.

Dessa bröd är gjorda på
1,25 dl fiberhavregryn
1 dl bovete
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 msk sesamfrön
250 g lätt kesella

image

Man sätter ugnen på 200 grader, blandar ihop allting och formar tre bollar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda 15-20 minuter. Mina blev lite degiga. Det är dålig sprutt i vår ugn. Men jag gillade dem, de vart inte så torra då.

Jag lyxade till med räkor på. Varför är det inte räkor på hamburgare?

image

Här är myrstacken. Myrorna sover nu. Hela natten, säger Idun.

image

Vi borde ägna oss åt de där lådorna...