Jag har bestämt att jag ska blogga varje dag i november. November brukar alltid vara “borde jag skriva NaNoWriMo?”-månad, och oftast svarar jag nej. I år gör jag det här i stället!

Nu blir det bild-extra.

image

I torsdags fick vi glass på jobbet eftersom företaget fått 10000 likes på facebook. Det tog sönder min diet. Jag brukar ju bara fuska fredag, lördag och söndag annars...

image

På fredagen blev det en lunch-klippning. Så här såg mitt hår ut före.

image

Här är efter. Jag glömmer att man måste le på den här bilden.

image

På kvällen gick jag och Idun en promenad. Månen hade ramlat ner i någons trädgård! 😮

image

Vi gick förbi Ica och jag skulle "bara köpa några saker". Extrapris på apelsiner var poppis!

image

Fredagsmys med paprika, gurka, dip, brie, såndär dyr skinka och vin.

Igår var det road trip.

image

Var stannar man och äter? Burger King, såklart!

Fast… Hade jag sett ett Subway hade jag kört dit. Det blir billigare och nyttigare att äta där. Även fast deras vegobiff tydligen har en innehållslista som räcker halvvägs till månen och innehöll minst en ingrediens som jag var tveksam till att jag ville stoppa i mig.
Varför finns det så ont om hälsosamma alternativ??? Ja, det är väl för att man inte blir sugen på det när man är hungrig.

image

Drottning Idun

image

Familjen Julmarknad roar sig i den väldigt sega kön

image

image

Framme!

image

image

Det var många barn som plingade på dörren. Jag är lite kluven till en högtid som jag aldrig varit en del av (halloween) eller det har i alla fall aldrig känts som min högtid. Jag har aldrig gått och bett om godis hos okända utom en gång, och då var jag påskkärring. På påsken. Dessutom vill nu denna amerikanska grej störa på samma dag som vi redan har en kristen högtid. Känns konstigt, även om jag inte är speciellt kristen. Jag är agnostiker, har jag kommit på.

Sedan började jag undra över om asatron hade någon högtid nu, och det kan nog diskuteras. Jag tror en högtid firades vid höstdagjämningen.

Fast det spelar ingen roll. Det jag stör mig på är att man inte tillfrågas i förväg om man vill vara med på det här godisutdelandet. Om jag hade fått en massa godis av främlingar när jag var liten hade det väl varit en sak, men nu känns det lite som att jag bara ska ge bort godis och sedan antagligen säga åt Idun att hon inte får gå när hon blir större… För att jag är emot principen. Min mor ville inte att jag gick påskkärring, för att man inte ska gå och tigga när man inte behöver, och jag kände likadant den enda gången jag ändå gjorde det. Det var ingen bra känsla.

Det finns faktiskt de som tigger varje dag här nu. För att de inte har något val. Kunde vi inte ge till dem istället?