Jag har nyinstallerad dator. Faktum är att jag nog har en ny dator. Fast hårddiskarna och grafikkortet är kvar från förra. Men de fanns inte när jag köpte ny dator sist, så nu är den faktiskt helt utbytt. Har inget namn än.

I alla fall så var Yosh snäll och installerade lite saker som han vet att jag använder åt mig när jag själv tyckte att annat var viktigare, bland annat Sims 4. På engelska, för när han ropade och frågade vilket språk jag ville ha program på så sa jag engelska, för att jag vill hitta i menyer och inte ha konstiga översättningar överallt.

Men sedan startade jag Sims, och då insåg jag att allt var fel. Datum på sparfiler var i fel format, klockan var 12-timmars-klocka och jag misstänkte att genererade simmar (townies och bebisar i hushåll jag inte styr) skulle få fel namn också. Så jag ville byta till svenska.

Jag hittade hur man gör här.

Jag vet inte om man faktiskt måste göra den där betagrejen i Origin, men jag gjorde det i alla fall.

  1. Öppna Origin och gå i menyn: Origin -> Application Settings
  2. Scrolla längst ner och kryssa för “Update to the beta version when available”
  3. Gå till My games och högerklicka på Sims 4
  4. Välj “Game properties” så kommer en ruta upp där man kan välja språk.

En nedladdning och installation (antar jag) händer automatiskt och så är det bara att köra.

Gå INTE in i regexp och ändra locale, för det resulterar antagligen i att språkfilerna saknas och alla texter ser konstiga ut (ja, jag testade det först i enlighet med en annan post i en annan tråd).