Och jag som hade gått och lagt mig i tid och sovit bra för en gångs skull. Och jag som hade så bra flow på jobbet igår och nya saker jag skulle göra idag…

Och så precis när jag står och klär på mig, tidigare än vanligt, så kommer spyan. Barnet spydde mellan sängarna. Extra svårt att göra rent. Jag blev så trött. Tur att mannen fortfarande var hemma och kunde hjälpa till…

Kan inte han stanna hemma den här gången, kanske ni tänker. Nej, för han är ensam på sin avdelning just idag och det går inte att lämna det tomt.

Gah. Frustrationen! Jäkla baciller som smittar mitt fina barn! Jag var tvungen att fråga i sms:et till förskolan om detta är något som går bland barnen. Jag kan känna att de borde sprita varenda yta och koka varenda leksak på förskolan en gång i veckan… Det kanske inte är praktiskt möjligt.