Det är så konstigt i serier och filmer. Alltid när någon träffar någon på internet så talar de om det helt skumt. Ba’ “Who is BigJim48721?”. I avsnittet av American horror story som jag såg nyss lade den energiska mannen som frågade (jag har glömt det faktiska nicket) till @yahoo.com också. Ifall det fanns någon ANNAN med samma nick fast kanske en Gmail-adress. Han gjorde det som om det var självklart att:

* folk har så dålig fantasi att deras tilltänkta nick är upptaget. Alltid. På alla tjänster.
* folk inser inte att de inte varit originella, utan envisas med att få heta sitt upptagna hittepånamn ändå. Och lägger inte på ett till ord, utan sätter siffror. Lite slumpmässiga siffror. Det blir snyggt. Eller (ännu värre) så godkänner de siffrorna som en del tjänster föreslår. Man kan anta att de är de lägsta tillgängliga. Alltså finns det tusentals med samma nick före, men det bekymrar inte dessa personer.
* folk som ser dessa nick på nätet tycker att siffrorna är en viktig del av nätpersonernas identitet och memorerar dem.

Alltså, seriöst! Jag kollade lite snabbt i mitt twitterflöde. Den enda med en siffra i sitt nick var Deadmau5. Och han är liksom ursäktad, om man så säger.

Så om du är manusförfattare, du kan väl titta lite på verkligheten innan du gör samma misstag? Okej? K, thanx, bye.