Vi hade en så supertrevlig dag med alla släktingar som kom hit. Vår nya stora lägenhet blev alldeles full av folk, och det var så skönt att de fick plats! Jag har lite dåligt samvete för att jag inte ringde min morbror, dock. :/ Och min pappa kunde inte komma, för han hade brutit armen och vågade inte gå ut innan han varit hos läkare på onsdagen eller när det nu var han skulle dit.

Nåja, ingen mening att gråta över spilld mjölk, när vi hade det så trevligt!

Jag och Yosh ägnade typ hela lördagen åt att göra en tårta som fick följande recensioner vad jag minns: “Oj, vad hög! Hur gör man en så hög tårta utan att den välter eller blir wobblig?” “Va, har ni gjort DEN själva???” “Oj, vad god den är! Är det apelsin här?”

Ja, vi gjorde vanliga runda (ganska grunda) sockerkakor. Jag tog bara en deciliter socker i det lager jag gjorde, men Yosh missade den informationen och körde som vanligt. Jaja, det var ju ändå tårta. Smeten färgade vi med olika karamellfärger vi hade köpt och så var det vispgrädde blandat med apelsinchoklad (jag rev ner, kanske lite för mycket, apelsinskal i smeten av smält choklad och ovispad grädde), pannkakssylt och lemon curd (köpt på glasburk, jag hade aldrig sett sånt förut och visste inte vad det var). Grädden vispade jag ganska hårt så att den skulle “hålla” eller vad man säger. Runtom satte jag sockerpasta som jag gjorde själv (för det är ju svindyrt att köpa färdig) och på toppen blev det blå frosting (fast det länkade receptet fick tummen ner av Yosh, som uppmanade mig att använda en halv deciliter smör till halv sats i stället, och så tog jag nog mer philadelphia, jag vägde inte och så skippades citronen, för det hade vi inte).

Nog om receptet, kanske, men vi ägnade ju så mycket tid åt det hela!

På toppen av skapelsen satte vi såklart en sockerpasta-anka, för Iduns typ andra ord var “Anka” efter “Gung-gung” och badankor är fortfarande jätteroliga.

Här är lite bilder från dagen!