Min lilla kicka har blivit så stor. Nu har hon ju fyllt år och alldeles snart börjar hon på förskolan. Jag hoppas att alla som säger att hon kommer trivas så bra där (däribland jag själv) har rätt! Hon är ju en ytterst social dam som vill vara med där det händer. Hon gick efter Åsa på BVC idag så fort hon skulle gå och hämta någonting.

Och hon pratar snart! “Umpa” sa hon idag, och det är inte första gången. Det betyder strumpa, och de är så färgglada och roliga att vifta med! “Ampa” är viktigt också. Alla vuxna blir så exalterade när man pekar på lampan och säger “ampa”. *host* Jag tyckte inte det var viktigt att lära henne, hon kunde ju redan “Anka” och sådär. Men så fick jag erfara att andra vuxna menande frågade barnet “Var är lampan?” och tyckte att “Det är det första alla föräldrar lär sina barn”. Så då fick vi gå hem och peka på alla lampor. Sedan kunde hon ju det med. Åsa sa att hon kommer antagligen att explodera med ord när hon börjar förskolan.

Just det, förskolan… De kommer hit och fotograferar henne på fredag, för det behövs visst någon bild till någon låda. Jag ringde dem, för de ringde ju aldrig mig, och så fick vi en hembesöks-tid.

Jag är så nervös för att behöva lämna kickan på förskolan! Hur ska det gå? Ja, alltså det kommer nog gå jättebra för henne. Men jag då??? Va??? Hur ska jag klara mig utan världens bästa Idun hela dagarna?

20140505_100939

Nu ska jag mata den här illbattingen som fått vaccin idag och därför sovit och missat lunchen!