Jag och Yosh och Idun har varit på semester. I två veckor! Först gjorde vi Järna/Hölö/Södertälje genom att träffa alla släktingar vi har där, och sedan for vi till Åland en sväng.

Vi fick långa min mammas bil under hela semestern, vilket var guld värt! Tänk om vi hade en bil. Tänk vad mycket lättare så mycket skulle gå då. Till exempel att plocka på sig saker på IKEA, och sedan kunna KÖPA och få MED sig ALLT hem! Sist fick vi lämna barnstolen jag ville ha, för den var för bynglig.

Jag har lite blandade känslor kring semestern. Det känns så roligt att komma iväg, och så bra att få träffa alla släktingar. Samtidigt har vi inte haft så lata dagar som många kanske förknippar med semester. Jag har inte hunnit sova middag knappt någon gång, känns det som. Jag stal mig några tupplurar här och var, bland annat på soffan hemma hos Yosh’ mormor, men inte som hemma, då jag sover nästan varje eftermiddag tillsammans med Idun!

De senaste dagarna har jag blivit så utmattad så att depressions-tankarna hunnit ifatt mig. Jag har en inre konflikt att tampas med, då jag vill arbeta med lite mer kreativa saker, men samtidigt inte känner att jag kan vara kreativ på det sätt som då skulle krävas av mig. Och så den där känslan av att jag inte kan någonting, och inte är värd någonting. Att jag har valt själv att bara ta ut fem mammadagar per vecka och därför inte har så mycket pengar försvinner i mitt huvud, och jag får det till att “Jag har ont om pengar, det är för att jag inte tjänar tillräckligt, alltså är jag dålig på mitt jobb”. Det blir värre när jag är hungrig, och det blir man lätt när man är vaken mitt i natten och matar barn. Och sedan kan man inte sova för att depressionen har tagit tag om en… Onda cirklar. Inte vill jag äta då heller. Känner mig inte värd mat från andra människors kylskåp. Jag vet hur fel det är, och att jag borde ignorera de tankarna.

Sedan kändes det som att jag borde göra en massa grejer på Åland också eftersom det inte är varje dag man är där. Men jag visste inte vad det var jag borde göra. Ut med båt kunde man åka, men jag vågade inte ta med Idun eftersom jag inte hade en flytväst till henne (i rätt storlek), så det blev inget av med det. När Idun var vaken tyckte jag inte att man kunde ta med henne och bada, och när hon sov tyckte jag inte man kunde lämna henne för att göra det. Dessutom var det mest inte väder för det. Vi åt i alla fall gott. Och shoppade. Men jag köpte ingenting på Åland eftersom jag redan shoppat teburkar och mobilhållare i Södertälje och inte tyckte att jag hade mer pengar att lägga på icke nödvändiga saker. Jo, en potatisstöt köpte jag! Men det var Yosh som betalade då.

Men eftersom “alla andra” satt med sina datorer fick jag sådan lust att också göra det. Så jag bråkade vidare med min lilla akvariesimulator. Den har absolut ingen praktisk nytta och koden är skriven utan så mycket kommentarer. Så det är väl bara jag som förstår den. Jag hittade några fel jag måste gjort när jag varit jättetrött också. Som felvända ‘<‘-tecken och sånt.

Det som är bra med att sitta med programmering är att det är roligt, och jag känner nästan aldrig att jag har tid. Det som är dåligt är att man kan ju göra det vartsomhelst, så efteråt kan man känna att man slösade bort tiden.

En skön grej har varit att ha med Iduns pappa hela tiden. Och inte behöva springa VARJE gång hon vaknade! Lyx. Tänk om vi vågade bo ihop en vacker dag?

Jag hoppas att Yosh är nöjd med semestern. Jag visste ju innan att jag inte skulle kunna göra så mycket. Jag känner mig låst med barnet och kan inte fara iväg och utöva aktiviteter såsom jag vill när det är semester (tex bada, ta långa skogspromenader, rida, paddla och allt annat jag gjort när jag varit bortrest andra gånger). Så jag tycker semestern levde upp till förväntningarna, jag sa ju innan att det inte spelar någon roll var jag är, jag kommer bara sitta och amma eller hålla i bebis i alla fall.

Imorrn bitti ska jag väga mig på min våg och se hur mycket jag gick upp av allt jag åt. Efter “släktingveckan” kände jag lite att jag aldrig mer ville se åt en bulle eller kaka… Sedan köpte vi en massa godis och glass på Åland, och det var jättegott. De har någon gräddig glass med hjortronsylt i affärerna på Åland. Den var farligt god!

Här kommer lite bilder från hela semestern!