79,1 kg.

Fem hekto gick jag upp på semestern. Ett halvt kilo. Meningarna skiljer sig kring hur fort jag får göra av med det. En del säger ett halvkilo i veckan, men är det verkligen för ammande kvinnor? En del säger att man får gå ner hur mycket man vill bara man inte bantar (det vill säga äter mindre). En del säger ett halvt kilo på två veckor.

Oavsett så kommer vi nu tillbaka till frågan om man ska äta. Det blev så mycket kakor och glass och annat onyttigt under semestern, så jag har inte orkat tänka på vad jag egentligen ska äta och få panik över det med.

Här är några grejer jag tror är bra:

 • Finn-crisps. Bra snacks som mättar och är goda. Endast 20 kcal per kex, och massa fibrer.
 • Riskakor. Inte så mättande per kcal, men mumsigt. 40 kcal per kex.
 • Makrill i tomatsås
 • Kycklingbröst
 • Kalkon
 • Fiskbullar
 • Ägg
 • Mjölk och fil. Ger kalcium och annat smaskens man behöver.
 • Fibermüsli
 • Avokado
 • Lax
 • Äpple
 • Kesella med frysta bär som mellanmål

Just det, grönsaker skulle man väl äta också?

 • Tomat
 • Gurka
 • Tråk-sallad (jag har svårt att få i mig den innan den blir dålig)
 • Majs (innehåller egentligen för mycket socker och stärkelse, har jag hört, men man måste ju variera på något sätt)

Undrar om jag får äta dessa:

 • Sparris
 • Gröna ärtor
 • Sockerärtor

Jag vet inte, det känns lite fattigt ändå. Har ni tips på nyttigt man får äta när man ammar?

Och ja, jag vet, LCHF. Men det är inte för mig. Jag sätter mig bara och äter ost och bacon hela dagarna och sedan kan jag inte hålla mig från sushi då och då, så kilona bara flockas till min kropp då! Inte mår jag speciellt bra heller.