image

Jag köpte en bil. En monstertruck! Den är jättefin, tycker Idun. Den har så bra hjul man kan ta tag i, och så ser den intressant ut.

Jag hade jättemånga bilar när jag var liten, så jag tyckte att Idun också skulle ha. Dessutom kanske bilar är “kill-leksaker” så att folk inte köper det när de ska ge present. Folk köper ju mest rosa kläder, fast rosa inte riktigt klär Idun i min mening. Kornblå är mer hennes färg, tycker jag. Hon har i och för sig fått en klänning i en jättebra blå färg, men jag ser en trend i det rosa…

Jag klär på Idun de rosa kläderna också. Bara för att jag aldrig skulle köpa sånt varken till mig eller Idun är det väl inget större fel. Om man blandar lite.

Jag tror på att blandningen är bäst. Inget är förbjudet och inget är självklart. När hon blir stor nog får hon välja själv om hon vill leka med bilar eller dockor, och antagligen gillar hon att variera sig. Då är det bra om möjligheten finns, så hon kan lära sig om allt hon blir nyfiken på.

Jag kommer köpa sånt jag önskar att jag hade när jag växte upp, tex coolare lego, som går att programmera. Jag visste inte ens att det fanns när jag var liten.

När hon blir ännu större hoppas jag att det inte längre finns kvinno- och mansyrken utan bara yrken. Drömma går ju.
image