Anna Troberg har skrivit om tidningar som vill ha betalt för inlänkar. Ni vet, såna vi som bloggar gärna vill ha, för att det betyder trafik till sidan.

En länk är inte jättelångt ifrån en annons som genererar besökare. Sådana kan man köpa på till exempel Google, som kallar det Adwords. Men vissa vill alltså att pengarna ska flöda i precis motsatt riktning.

Låter det snurrigt? Det är för att det är snurrigt.

Det är som om sportmärkena skulle kräva betalt för att folk gick runt med deras namn på tröjor och skor. Och det gör de ju? Jag har alltid tyckt att de ska betala mig istället, men vem är jag som liten konsument att komma med så orimliga krav?

Jag drar trött slutsatsen att alla alltid tycker att pengar borde flöda i just deras riktning. Det är nog inte mer än naturligt.

Men just det här med att ta betalt för länkar… Det är väl ändå lite för konstigt? Det är väl ingenting politiker ska ställa sig bakom i alla fall? Det leder ju bara till olika typer av utpressningsscenarion…

Och tänk i denna bloggpost! Då hade jag börjat med att inte länka till artikeln, den får du väl hitta själv (utan att Googla) om du nu är intresserad.

Edit:
Joshen har också skrivit om dumheten