Igår fick jag, som jag redan meddelat på Twitter, rådet av Ann (hon som vi går till för reiki) att lägga ner Nano och fokusera på några timmar ViddeWebb per dag i helgen och resten spel. Det kändes som ett himla bra råd då. Jag blev helt fridfull när målet som kändes omöjligt togs bort, och jag bestämde mig för att det var ett bra råd.

Idag undrar jag hur jag ska klara att med flit strunta i att uppnå ett tydligt mätbart mål jag satt upp. Jag hade ju precis kommit in i min historia igen efter 21000 ord och riktningen började kännas hyfsat klar. Fast jag vet ju att de där karaktärerna strular till det hela tiden.

Jag är dessutom ytterst tveksam till att det hinner bli ett epic battle samt en räddningsexpedition på 29000 ord när de inte är i närheten av klara med förberedelserna. Och så var det den där mystiska amuletten Neija bär omkring på som inte nämnts alls genom hela historien sedan hon hittade den på en dammig hylla. Jag har just kommit på vilket folk han som gav hennes förmoder (det var ju en kvinna, inte kan det vara en förfäder då?) den tillhörde. Det var en ganska oväntad twist för mig, och lite kul att något som jag inte hade en aning om varför jag skrev in verkligen kommer ha betydelse så här sent i berättelsen…

Poängen är att det blir nog minst en Nano till innan berättelsen kan betraktas som klar. Och jag vill ju att den blir det innan jag dör. Jag vill redigera den och se till att ni får läsa den. I nuläget är det för mycket som inte stämmer med sig självt, och stavfel och grammatiska fel som gör att jag tycker det är bedrövligt att läsa. Men ändå tar texten historien framåt, stadigt och säkert (vilket är mer än man kan säga att tillvaron för mina karaktärer är).

Men allt det där får väl vänta. Eller ska jag? Jag försöker tänka ut alla möjliga scenarior när jag faktiskt hinner komma ikapp senare, men jag tror inte det är möjligt om jag inte skriver mer denna vecka.

Det betyder att det är minst två år kvar innan berättelsen är klar för redigering. Det är så lång tid! Är det något jag inte har tålamod med är det att vänta på att mina oändliga projekt ska bli klara.

Alla rutorna har blivit röda i min Nano-widget. Som för att visa att det här gick inget bra. Ska jag ta bort den och sluta följa #nanoswe på Twitter?

Ut utanför gemenskapen med dem som sitter i samma båt, för att jag seglade iväg på egen hand i en annan riktning?

Det var ingen som sa att det här skulle vara lätt, och det är det baske mig inte heller!