Att lägga ner min berättelse helt kändes inte bra. Att gå ur gemenskapen i #nanoswe-taggen kändes inte bra. Att skjuta upp färdigställandet av det här projektet med ett helt år känns väldigt tråkigt. Att säga att jag inte tänker skriva alla dessa ord känns som ett misslyckande.

Att fortsätta pressa mig för att bli klar sista november kändes verkligen inte bra. Graferna till vänster är alldeles för branta och omöjliga. Om jag skulle fortsätta nu skulle jag behöva skriva över 2000 ord om dagen. Hur är det rättvist?

Så om vi säger såhär; folk som har ett heltidsarbete och ett eget företag på sidan kan inte spela på samma villkor. Det är som att försöka turfa på cykel mot någon som har bil. Det är inte snällt. Det är elakt och designat för att skaffa hälsoproblem och dåligt självförtroende för vem som helst.

Så om vi provar såhär då; Jag skriver när jag känner för det. Inte den här veckan. Jag har redan bestämt att jag ska göra annat. Varje dag jag skriver räknas, om jag kommer upp i minst 1000 ord. Jag ska fortfarande skriva 50000 ord, men jag har mina 30 dagar. 30 dagar när jag känner för det.

Det går att faila på det här, så det är fortfarande en utmaning. Skriver jag 1000 ord om dagen kommer jag inte upp i 50000 på de utsatta dagarna. Då har jag haft skrivdagar för ofta utan att skriva tillräckligt. Skriver jag 900 en dag är det inte en riktig skrivdag. Skriver jag 900 nästa dag så räknas det som en dag, och då kommer det gå galant.

Jag har ingen deadline. Ingen död linje. Ingen dag när projektet dör.

Jag har en prognos, som just nu står på 2011-12-05, men den kommer att förflyttas framåt. Så länge den lämnar lite utrymme tills NÄSTA nano börjar, så ska jag vara nöjd med den. Jag kan fortfarande ha några skrivdagar i november, men inte denna vecka. Och jag ska sluta titta på grafen på Nano-sidan. Jag har min graf. Jag ska upp i 50000 ord på 30 skriv-dagar.

Jag hade tänkt titta lite på kunds hemsida, men det får faktiskt vänta lite. Jag är trött, och det här var jag tvungen att göra. Nu vill jag titta på Terra Nova. Mitt paket är inlämnat till posten och KAN komma i tid till helgen. Annars har jag andra sätt att lösa det på.