NaNoWriMo är i full fart och jag försöker komma ikapp. Jag försöker att inte titta för mycket på den där “Par”-grafen, för den visar ju vart jag skulle ligga om jag börjat på en gång och skrivit i ett stadigt tempo för att hinna. Jag har gjort egna små grafer i filen jag skapade i onödan istället…

Nu känns det inte som att det var i inödan längre, för kolla bilden till vänster… Visst ser det rätt så hopplöst ut?

Kolla istället bilden till höger. Den mörkgröna linjen säger att med utgångspunkt från hur många ord jag hade skrivit igår behöver jag skriva så många ord för att hinna i tid. Den räknar ut ett nytt mål varje dag. Ja, samma siffra finns på Nano-sidan, men jag tycker om när staplarna slår i någonting. Den vinröda/lila (eller vad det är) linjen sätter ribban litegrann högre, så att jag har något mer att sträva efter om jag vill. Såklart kan man jaga den gula linjen också, men den är liksom statisk och inte lika kul på något sätt.

Den ljusgröna linjen berättar bara hur många ord jag skrivit och är där bara för att jag kan.

Man får passa sig så man inte sitter och skriver formler som räknar ut grafer för länge. Det var ju en berättelse jag skulle skriva!

Nu har jag skrivit 230 ord mer än mörkgrön linje kräver av mig idag, och tänker försöka få lite sömn. Det har varit alldeles för lite av den varan på sistone.