Just nu skriver jag-vet-inte-hur-många människor varsin novell. 50000 ord på en månad ska man skriva för att få kalla sig för vinnare. Och orden ska höra till novellen, så det man skriver på bloggen räknas inte.

Vad vinner man? En novell. Som man själv har skrivit. På 50000 ord. Jag har klarat det en gång, och nu försöker jag göra det igen. Det jobbiga är att jag skriver fortsättningen på min historia eftersom jag inte blev i närheten av klar förra året.

Det som är motigt med det är att jag inte vet om berättelsen är värd allt det här slitet. Jag minns inte heller vad som hände ett dygn innan i världen eftersom det var ett år sedan det hände i den här världen. Eller ptja, om ni förstår så är ni smarta. Jag är trött, ok?

Jag har skrivit över 2000 ord både igår och idag. Rimliga mål, säger jag bara. Mål som är nära (några hundra ord) kan få en att skriva “bara lite till”. Det var smart av mig att idag skaffa tabellen “Ord för att klå gårdagen” i mitt lilla kalkylblad. Snacka om att tävla med sig själv.

Men det är lätt att bli distraherad, och om man vill ha hjälp med det finns internet händigt tillhands. Idag hittade jag bland annat “Month of the novel” via Twitter. Den var lite underhållande och lite så man kände igen sig… Taggen #nanoswe är förresten väldigt mysig. Om inte folk ligger för mycket före, då blir jag stressad. Fördelen med det är att jag då hellre skriver än läser twitterflöden, vilket nog är positivt i alla fall.

På Nano-sidan hittade jag videon om Ari, som “goes guerilla” och skaffar ett oväder eller mardröm varje gång hon inte vet vad hon ska skriva, vilket ger en massa ord. Pfft, utfyllnad! Jag stressade igenom en andlig ceremoni idag, för jag visste redan att den var ganska dödfödd. Men jag lyckades med konststycket att ändå skapa lite komplikationer, vilket inte gav så jättemånga ord, men gav berättelsen en knuff i rätt riktning. Tror jag.

Jag har lite svårt att engagera mig i år. Jag tror det beror på svårigheterna att veta var jag egentligen lämnade allting förra året… Och att jag inte ser fram emot att editera allt det här jag skapar. Massa jobb? Jag är shaper/starter, inte nån finnisher (Vidde snackar Belbin-typer lite okynnes).

Någon påpekade att det är bra att NaNoEdMo finns. Ja, det är bra. Eh, jag visste iofs inte att det fanns innan, men kanske man skulle ägna mars åt något sånt. Om nu min berättelse får ett slut i år. Hoppas det…