I Januari bestämde jag att jag skulle planera hela året. Jag kände nog på mig att det inte skulle fungera hur bra som helst, och därför gjorde jag det inte alls publikt. Tanken var i alla fall att jag skulle fokusera på en sak per månad. Idén kom från Nano under November, som var intensivt och hemskt, men givande, produktivt och roligt.

När jag gjorde planeringen skrev jag in att Januari var “kört och inplanerat och Vidde har panik”. Det var styrelsemöte AFK, jag behövde läsa på om registry för jobbet och en massa händelser, kändes det som. Sedan tog jag det lite lungt också. Det kan behövas ibland. Speciellt efter december, som för det mesta ger mig problem på flera olika psykologiska plan (stress, ångest, hål i plånboken, tidsbrist, dåligt samvete, ångest igen…).

Februari ägnades framgångsrikt åt Storybook.se som blev nästan färdigt. Bara nästan.

Mars hette i min planering “Fyller jävla år igen och borde nog ha en stor fest” och det var väl ungefär inte riktigt vad jag lyckades med. Festen blev lagom stor och ytterst trevlig, så den får räknas som min 30-årsfest. Hade den blivit för liten eller otrevlig hade jag velat göra om. Men nu får man istället vänta på min 31-årsfest som jag inte ens har funderat över när den kan bli. Antagligen nästa år eller så. Jag får ont i magen över saker…

April hette “Bok-editering”, och det var nog där det sket sig, rent ut sagt. Jag upptäckte efter ett par dagar att det inte var möjligt att editera min historia på det sätt jag tänkt mig eftersom jag inte vet hur den slutar. Så jag skippade helt enkelt det och tänkte jag skulle köra en YouTube-månad istället. Det gick fram till den 7:e ungefär, och sedan vet jag inte riktigt vad som hände. I videon påstår jag att jag fokuserade på Oseriös.net, men vem vet… Jag fortsatte plugga registry och hämtade hem Anton. Sedan var det sociala grejer mest tror jag. Och så tror jag att jag var trött.

Sedan blev det maj, Turf och Pappa och jag var på Kjula. Sedan känns det som att jag borde hunnit mer, och det kanske jag gjorde. Jag köpte ju TV nångång och jag har hunnit spela en del Zelda och Terraria sedan dess. Fast Terraria spelas ju på datorn.

Nu är det plötsligt juni, och det enda jag hunnit fokusera på är Piratparti-styrelsens AFK-möte. Det var nu i helgen, och jag är skitless på att inte få sitta hela dagarna och spela tv-spel nån gång. Jag vill ha helg! Men det ska tydligen vara onsdag och mitt i veckan.

Eftersom det känns som att det inte finns tid har jag lagt in vidde-jobb på sina platser i min kalender. Det är arbetspass på högst 3 timmar i taget och max två på en dag där jag ska försöka fokusera på saker och ting jag vill hålla på med. Vidde-jobb är alltså egentligen fritid, men mer strukturerat.

Summering av min Google-kalender säger att jag har såhär mycket tid framöver för “vidde-jobb”:

Veckor – tid

Juni

24 – 3h
25 – 6h
26 – 4,5h
totalt – 13,5h

Juli

27 – 0
28 – 18h
29 – 18h
30 – 12h
totalt – 48 h

Det känns nästan löjligt att inte kunna skrapa ihop mer än två dygn åt mina egna projekt på en hel månad, men jag antar att det blir så när man jobbar och är politiskt aktiv. Jag har små funderingar på att börja tidrapportera till migsjälv, bara för att se hur mycket tid jag lägger på saker… Den här planeringen och denna bloggpost har tillsammans med tvätt och skype-tid (pratade bland annat smått om protokollet med partikamrater) tagit större delen av förmiddagen och jag räknar inte med att jag hinner mer.

Bloggposten är för min egen skull. Jag vill skriva av mig, och det är skönt. Men jag är nu superstressad, jättespänd och undrar hur jag tänkte att jag skulle kunna duscha under all tvätt jag hängt ovanför badkaret… Jag känner mig inte ledig då och får nästan panik över allting. Kan man få en såndär FAS3-assistent som hjälper mig?