Som jag nämnde hade vi besök av Emma Opassande under styrelsemötet. Hon sa förskräckligt många bra saker, men det här blogginlägget handlar “bara” om en av dem. Helt enkelt för att jag tyckte det var viktigt.

Hon berättade att det är viktigt hur man tänker på internet, och att hon ibland får kommentarer på sina bloggposter som är mindre trevliga. Det får vi ju alla ibland, även om just den här bloggen bara har underbara läsare. 😉

Det chefen över internet då tänker är inte någon av de fraser som genast fladdrar genom mitt huvud. Nej inte hon, inte. Hon tänker “Jamen hen älskar ju mig egentligen, så jag missförstår nog bara den här kommentaren. Bäst jag frågar hur hen egentligen menar”.

Sedan uppmanade hon oss att tänka så. Det kanske inte blir så lätt alla gånger, men jag tror det kan vara ett bra utgångsläge i varje diskussion där vi inte ser varandra. Kroppsspråk och tonfall är ju otroligt viktigt för kommunikationen, och de två saknas ju här på internet.

Jag har även märkt på jobbet där jag pratar i telefon med kunder hela dagarna att om jag är på bra humör, då är de också det. Det lär hänga ihop med att vi faktiskt har tonfallet, men fyller i kroppsspråk åt den andra själva. Är jag glad utgår jag från att den andra också är det och har trevliga rörelser där på andra sidan luren. Det gör mig glad och återspeglas i mitt tonfall. Det ger trevligare samtal och frekvensen av att bli kallad  “jävla apa” och “brudfanskap” minskar drastiskt.

Så tänk på det; alla älskar dig, och när de förefaller inte göra det så beror det troligtvis på något missförstånd!