Just nu sitter jag och ler och uttrycker att “den här styrelsen är bäst!”. Orsaken är nyheten på Piratpartiets hemsida från oss om att vi nu tar rejäla tag i arbetet med lokala organisationer, som många velat ha väldigt länge. Förslag ska läggas fram till medlemsmötet i höst, och medlemmar uppmuntras säga vad de tycker på forumet.

Glada styrelsemedlemmar (bild av Opassande)

Det är ett enormt framsteg och beror mycket på vilka som valts in i styrelsen. På dagens möte var alla närvarande rörande överens om vilken väg vi vill gå, även om det inte ännu finns ett helt färdigt konkret förslag. det kommer finnas lite mer underlag i en bilaga till protokollet, som jag tänkte försöka skriva rent på tisdag förmiddag om inget oförutsett händer.

En ny grej är att protokoll nu kommer justeras innan de läggs upp i forumet, vilket kan göra att de kanske tar någon dag extra på sig, men det är ju bättre att publicera korrekt på en gång.

Nämnvärt är också att sekretesspolicyn är omskriven och nu endast gäller frågor som rör personuppgifter och frågor av känslig natur. Default är alltså att diskussioner som förts inte är hemliga, utom att man kanske av solidaritet eller medmänsklighet (eller annat) inte berättar vem som sagt precis vad. Det bestämmer man liksom själv.

På det stora hela är jag väldigt exalterad över att denna styrelse består av en så stor del av personer som vill arbeta långsiktigt och ha god framförhållning. Tack, alla medlemmar som valt in bra folk!

EDIT: jag såg just att bilaga jag refererar till ovan ju ligger bifogad på forumet. Yay! 😉

EDIT 2: Läs även Leffelinis och Infallsvinkels intryck av helgen.