Nya friska tag i Piratpartiets styrelse – lokala organisationer och annat

Just nu sitter jag och ler och uttrycker att ”den här styrelsen är bäst!”. Orsaken är nyheten på Piratpartiets hemsida från oss om att vi nu tar rejäla tag i arbetet med lokala organisationer, som många velat ha väldigt länge. Förslag ska läggas fram till medlemsmötet i höst, och medlemmar uppmuntras säga vad de tycker på forumet.

Glada styrelsemedlemmar (bild av Opassande)

Det är ett enormt framsteg och beror mycket på vilka som valts in i styrelsen. På dagens möte var alla närvarande rörande överens om vilken väg vi vill gå, även om det inte ännu finns ett helt färdigt konkret förslag. det kommer finnas lite mer underlag i en bilaga till protokollet, som jag tänkte försöka skriva rent på tisdag förmiddag om inget oförutsett händer.

En ny grej är att protokoll nu kommer justeras innan de läggs upp i forumet, vilket kan göra att de kanske tar någon dag extra på sig, men det är ju bättre att publicera korrekt på en gång.

Nämnvärt är också att sekretesspolicyn är omskriven och nu endast gäller frågor som rör personuppgifter och frågor av känslig natur. Default är alltså att diskussioner som förts inte är hemliga, utom att man kanske av solidaritet eller medmänsklighet (eller annat) inte berättar vem som sagt precis vad. Det bestämmer man liksom själv.

På det stora hela är jag väldigt exalterad över att denna styrelse består av en så stor del av personer som vill arbeta långsiktigt och ha god framförhållning. Tack, alla medlemmar som valt in bra folk!

EDIT: jag såg just att bilaga jag refererar till ovan ju ligger bifogad på forumet. Yay! 😉

EDIT 2: Läs även Leffelinis och Infallsvinkels intryck av helgen.

Flattr this!

10 reaktioner på ”Nya friska tag i Piratpartiets styrelse – lokala organisationer och annat”

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Pingback: Piratpartiet Live!
 3. Pingback: JP Anderson
 4. Pingback: Sammy Nordström
 5. Jag är kanske blind, men hittar inte något enkelt ställe där det framgår vilka som sitter i styrelsen nu. På hemsidan finns en länk till:
  http://www.piratpartiet.se/styrelse

  Där står de som valdes 2010. Är det fortfarande denna styrelse som gäller?
  Försökte kolla lite i årsmötesforumet också men där är ca en miljard olika trådar om det hela. 😉

  1. Nej, det stämmer att den sidan inte uppdaterats än. Marit arbetar på det.

   Jag ska försöka hitta informationen snarast, men jag misstänker att det enda sättet just nu är att gå igenom protokoll och medlemsmötesbeslut sedan den där sidan sist uppdaterades.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.