Jag ser mycket rädsla omkring mig. Man är rädd för att förlora jobbet, rädd för att inte få något jobb, rädd för att inte ha råd, rädd för att bli misshandlad, rädd för att bli diskriminerad

Och vad gör man när man är rädd? Man försöker identifiera hotet så att man kan rädda sig undan det. Det är instinkt. Vi kan inte låta bli. Ingen av oss. Hotet identifieras som terrorister, fildelare, ungdomar, invandrare, pedofiler och andra människor.

Det värsta är inte att det här händer, för det kommer alltid finnas rädsla för andra grupper. Det värsta är att det är våra politiker som gör det. Det är våra politiker som stiftar lagar och genomför åtgärder för att komma åt de här grupperna.

Terroristerna ska hittas genom att man avlyssnar hela befolkningen. Man vet ju aldrig vem det kan vara. Bäst att göra sociogram så att man kan ta reda på vem som hänger med vem och vilka kluster av människor som verkar extra hotfulla. Bäst att spara allt, eller låta någon annan göra det. Datalagringsdirektivet gör det hela lite enklare. Dyrare än att låta bli, men det är det värt.

Fildelare måste bekämpas med DRM, IPRED och razzior. De hotar en hel yrkeskår och då är deras privatliv ingenting värt. Men vilka är de? Bäst att övervaka hela befolkningen igen. Alla gör det eller vet någon som gör det. Det är lika bäst.

Unga fildelar, stjäl och misshandlar varandra. De tar säkert droger också. Annat var det på min tid. Förr hade man respekt för de äldre. Bäst vi håller ögonen på dem och sätter upp kameror i skolorna ifall någon hittar på något på toaletten.

Invandrarna är ju sådär luriga och har ofta annan religion än vi har. De tar säkert våra jobb också. Konstiga och osympatiska är de och kommer bara hit för att sno från oss hederliga svenskar. Bäst vi stoppar dem redan vid gränsen, för de kan ju inte ha någonting att tillföra vårt samhälle.

Sedan har vi ju jordens avskum pedofilerna. Alla är ju överens om att det är bättre att sätta dit alla som ens funderat åt det hållet, eller ptja om de verkar lite luriga sådär. De kanske ritar tekningar som jag inte förstår. Sätt dit allihop så att vi inte missar någon riktig pedofil! Visst blir insatserna något uttunnade när vi ska jaga så många, men det är det värt. Tror vi.

Sedan har vi ju männen som ofta misshandlar kvinnor, eller andra män, och kvinnorna som är sådär luriga och vill vända på könsrollerna, och de äldre som går sådär långsamt med sina rullatorer på trottoaren! Gör de verkligen inte det med flit, säger du? Och barnen! Tänk på barnen! De växer upp så snabbt och snart är de i full färd med något fuffens.

Är det bara jag som tycker att det blev lite hysteriskt nu?

Är det bara jag som ser vart vi är på väg? Med ett samhälle styrt av rädsla kan vi vara på väg lite varstans, men om en grupp som är rädd för en annan grupp blir för stor kan vi vara riktigt illa ute. Tänk på vem du ger makten när du röstar. Röstar du för eller mot något?

Och glöm för alla gudars skull inte att rösta senast den 19:e september! Lågt valdeltagande gör det lättare för rädda politiska grupper att se stora ut i riksdagen.