Hittade den här mystiska musiken genom att leta bland mest populära i taggen electronica på Flattr.

<a href="http://c418.bandcamp.com/album/circle">sleepless by C418</a>

Jag blir alldeles glad över Flattr. Äntligen en sida där jag lätt hittar roliga grejer. Jag brukade traska runt på Jamendo förut, men jag blev alltid förvirrad över alla bilder och allt fladder. Jag börjar väl bli gammal och vill ha enkel text framför mig.

Jag hade ju en period när jag var helt stenhård på att bara tanka sånt som ingen tänkte jaga mig för. Vägrade vara en del av den kriminaliserade ungdomsgenerationen. Vägrade vara den de ändå tjänade pengar på. När man inte har hört musiken så vill man inte ha den. Tro mig.

Då hade jag inga pengar att ge bort. Då gnällde jag över pastapriset. Då hade jag dåligt samvete över att jag inte kunde ge mer till dem som kämpade för att göra sig hörda.

Nu har jag lite mer pengar, och obegränsat med “flattringar” att ge bort. Det bästa med att hitta saker på Flattr är att man kan skänka både pengar och uppskattning omedelbart när man hittat det.

Det är ett nytt sätt att ta betalt, och det är centraliserat samtidigt som det möjliggör en decentralisering av makten kring vilken musik jag ska ha tillgång till. Visst är det praktiskt när alla lyssnar på samma musik och kan nynna med i samma låtar, men hur rikt är inte samhället när all bra musik har en chans?

Bra och bra, förresten. Vad som är bra och dålig kultur bestämmer ju inte jag. Inte du heller. Eller ok, jag kan bestämma då; om någon gillar det så är det bra kultur. Det räcker att det är bra för en enda person. Faktiskt. Den som säger något annat vill inskränka alla andras kulturella upplevelser. Sådetså! =)

Nu är jag lite för trött för att vara vettig. Imorrn kväll kommer jag stå i valstugan igen, och på lördag blir det shopping med Sanna och Freedom not Fear. Be there, you!