Bodström vill inte drogtesta sig i P3. Han förklarar att det är för att han trodde det skulle gå till på ett mer modernt sätt än att kissa i en burk.

Jag tyckte att det var rätt så uppenbart att han inte ville göra det när han blev filmad. Att integriteten kränktes ännu ett snäpp av att han var i media. Men som Yamiko påpekar spelar det faktiskt ingen roll varför han inte ville.

Poängen är att när han nu inte ville så undrar folk om han har något att dölja, och han är genast misstänkt. Hur misstänkt? Finns det nu orsak att tvinga honom till ett test eftersom han så uppenbart vill dölja något?

Jag tror nu inte att någon kommer att kräva det, men jag undrar om det skulle vara detsamma för en tonåring i en skola.

Själv satt jag en gång och tänkte dricka öl på allmän plats. Det får man inte, men jag hade inte börjat än. Eller tänkte och tänkte. Jag övervägde. Egentligen var det trist att det inte var folk där och vi ville hem till någon. Vi visste bara inte vem. Det var valborg och min ryggsäck var full med folköl. Det fick jag ha eftersom jag var ca 25 när det hela inträffade.

Rätt var det är kommer polisen körandes i förebyggande syfte och ser oss sitta på gräset. Jag hade gulliga tofsar precis som min karaktär i Lineage II, för det tyckte jag var roligt då. Jag såg tydligen fruktansvärt ung ut.

Poliskvinnan ville gärna titta i min väska. Jag visste att jag inte behövde öppna den. Men jag hade uppfattningen av att om de starkt misstänkte olagligheter hade de rätt att titta. Mitt resonemang gick ungefär “Om jag säger nej nu, då gör jag mig väldigt misstänkt. Varför skulle jag annars neka?”. Så hon fick titta, varpå det förstås blev en diskussion om min ålder. Som tur var hade jag legget med mig, men jag blev fortfarande uppläxad om hur jag hade satt upp håret. Det var lite kränkande i sig.

Jag undrar om jag hade resonerat annorlunda om det hade varit i gymnasiet och det hade handlat om drogtester. Svaret är med väldigt stor sannolikhet nej. Så hur frivilligt är det egentligen?

Relaterade länkar:
Piratpartiet stödjer Thomas Bodström, Projo, Beelzebjörn, Erik Laakso, Infallsvinkel, P3 Nyheter, P3-blogg, Bodströmsamhället, Expressen, Dagens Nyheter,  Svenska Dagbladet & Aftonbladet, Stardust blogg, Tokmoderaten, Gerdaus skolblogg, Norah4you, Moderaten Morgan, Pär Ström, Johan Hedin, Annika Beijbom & Ledarbloggen Sundsvalls tidning, Bjerke, Henrik

Flattr:
Flattr this