Nu kommer valsedlarna. Snart kommer röstkorten. Den första september kan man rösta i förtidsröstningen. Den är praktisk för att den möjliggör för fler att rösta i röstlokal. Själv tänker jag rösta på Vote Like a Pirate Day den 4:e september i stadshuset klockan 13:00, så jag hoppas ju att vi ses där!

Men för att vi ska ha en suck över huvud taget så räcker det faktiskt inte med alla som vet att vi har rätt på internet. Det vet vi sedan tidigare. Vi behöver röster från andra och spontan-röster också. Och en massa från de som vacklar litegrann. Sådana röster kan man bara få om det finns valsedlar i röstlokalerna. Chansen ökar om det står en glad pirat utanför och delar ut valsedlar.

Egentligen tycker jag att man ska bestämma sig långt innan valdagen och göra ett informerat val, men ju längre jag håller på med det här, desto mer inser jag att väldigt många bestämmer sig i sista stund. Ofta inte förrän i röstlokalen.

För att fånga upp de här behöver vi att du, just du som läser det här nu, skriver upp dig här och hjälper oss att göra samhället lite mer demokratiskt. Det ska vara folket som styr i en demokrati, och vi värnar den principen när alla andra partier verkar ha glömt bort det.

I skrivande stund ser statistiken ut såhär:

Det är mycket rött, och bara du kan ändra på det!

För övrigt sträcker jag lite på mig när jag ser att Västmanland ligger 3:a på den grafen. Vi är ju fantastiska! Men bättre kan vi. Vi behöver täckning överallt, varje röst räknas!