För att underlätta för alla som vill rösta på mig har jag skaffat en liten guide för hur du ska göra. Tvärtom vad man kan tro kan man nämligen rösta på mig var man än bor, så marsch iväg och läs!

Jag hör också då och då att man kanske inte riktigt vet hur det går till i vallokalen. Om du är lite orolig finns det massor av information på val.se också. Men annars behöver du bara ta med dig röstkortet och legitimation. Det finns alltid valförrättare i vallokalen som är där för att se till att allt går rätt till och för att informera om hur det ska gå till.

En gång på tiden jobbade jag också i vallokaler, men nu för tiden tycker jag att det är viktigare att stå utanför och ge valsedlar till folk av någon anledning. 😉

Det viktigaste med detta valet är att du går och röstar. Det är faktiskt det viktigaste med varje val. Högt valdeltagande är en av de viktigaste sakerna i en demokrati. Demokrati betyder ju folkstyre, och det är just det som är meningen. Att det är folket som styr. En person, en röst. Tvärtom vad man ibland kan få för sig ska det inte spela någon roll vem som har mest pengar, eller mest makt. Statsministern har inte mer att säga till om på valdagen än vaktmästaren på skolan eller städerskan på hans kontor.

Men för att vi ska ha mage att kalla vårt land för en demokrati krävs att alla röstar. Ja, jag vet, 100% röstdeltagande går inte. Fast varför inte? Att inte rösta är inte en protest, det är att lämna över bestämmandet över landet i fyra år till någon annan. Om tillräckligt många gör det får man en riksdag som representerar minoriteten av folket. Det kommer att leda till beslut folket inte står bakom. I alla fall inte majoriteten. Tänk på det!

Men var inte orolig, jag kommer nog påminna er när det börjar närma sig!