MMN-o har försökt hämta en pdf hos polisen men kunde inte öppna den utan att bryta mot EULA från Acrobat.

Själv kan jag inte öppna filen alls, för jag förstår inte vilken uppdatering till Foxit som behövs. Installation av senaste versionen hjälper inte heller. Lite information om vad man gör om man inte låst in sig hos ett företag hade ju varit bra, men den hänvisar bara till Acrobats hemsida. Äger de standarden?

Jag tror att orsaken till hela problemet som vanligt är okunnighet. Ett program (säkerligen med tillhörande dyr licens) har använts, och nu kan inte medborgare som inte tycker om Acrobats läsare komma åt informationen.

Anledningen till att jag bytte var för att jag vill ha en ren läsare som inte gör speciellt mycket annat, men framförallt startas fort. När jag första gången startade Foxit tittade jag klentroget på kompisen som föreslagit det och frågade “är det startat nu? Det tog ju ingen TID!” Att PDF-dokumentet jag hade på skärmen syntes var liksom inte bevis nog för att en PDF-läsare kunde öppnas så snabbt.

Jag har alltså ingen lust att byta tillbaka, och förstår inte varför det ska vara jag som ska anpassa min dator efter staten.

Någon som har något tips?