Nu har ett år passerat sedan killarna bakom The Pirate Bay dömdes på ett märkligt sätt för att de hjälpt sina medmänniskor att ohejdat sprida kultur över världen.

Ett år sedan minst 1000 personer ställde sig på medborgarplatsen och skrek att det inte hade gått rätt till.

Rick hedrade dagen med en debattartikel på Aftonbladet, men den plockades ner. Censur, någon? Det är lite ironiskt på något sätt. Hela artikeln kan bland annat läsas här, eftersom FaidrosBlog lyckligtvis hade återpublicerat texten.

Piratpartiet säger ifrån. Dock inte på ett torg denna gång. Vi håller på för fullt med kampanjplaner, och i vissa fall även strukturen, fortfarande. Min valkretsledare är inte nöjd förrän han byggt en stabil struktur som fungerar. Jag hejar på, för jag är varken stabil eller strukturerad, så jag har byggt i ett år på sådana saker, men man blir ju aldrig klar! =)

DN oroar sig för att vi tappar en massa medlemmar nu, men vi har räknat med det, och ser framåt istället. Nya medlemmar kommer, det är jag säker på, för vi kommer inte ge oss förrän vi berättat för alla.

I EU råder det fortfarande diskussioner om ACTA-förhandligarna som fortfarande inte är öppna. Enligt DN:

Enligt officiella dokument är syftet med Acta-avtalet ”att skapa internationella standarder för att säkerställa skyddet för immateriella rättigheter och därigenom bidra till att mer effektivt bekämpa det växande problemet med varumärkesförfalskning och piratkopiering”.

Parterna vill kalla det för ett handelsavtal, men hur kan man egentligen tolka det så?

Nu verkar det ju gå i rätt riktning, men Christian Engström är försiktig med att ropa hej innan vi kommit över ån. Det tänker jag också vara.

Eftersom vi var så noga med att tacka de som hjälpt oss in i EU-parlamentet på vår valvaka verkar det som att vi inte får samma utmärkta hjälp i år. Till och med DN håller med: “Och Piratpartiet får ingen draghjälp inför riksdagsvalet i september.” skriver de om att Pirate Bay kommer upp i hovrätten efter valet i år.

Så detta val får vi ro hem själva. Det kommer vi göra alldeles utmärkt även om det blir tufft. Det är nämligen inte bara Sandra Grosse som är awesome i Piratpartiet, utan varenda pirat har faktiskt rätt att säga det om sig själva!

Och apropå allt detta: http://bit.ly/beECZ6

EDIT: När jag ser alla återpostningarna av och åsikter om artikeln blir jag ju nästan sugen att återposta själv, men ska det verkligen behövas när nätet är fullt av så duktiga bloggare? =)