Efter att vi kunnat konstatera att det faktiskt är hela fem västeråsare på Öst-listan och började inse vad det innebar bestämde vi i Västerås oss för att gå ut med ett pressmeddelande om det.

Detta resulterade i att Hanna blev intervjuad av SR Västmanland.

Det är kul att vi syns lite igen. Det har varit så tyst om oss så länge.

Att vi har fem lokala kandidater från Västerås tänker jag ta som beröm till alla Västerås pirater. Vi har väldigt många duktiga partikamrater här, och alla fick inte plats på listan, för det var ju fler som ställde upp, och alla är faktiskt egentligen värda att komma med. Men vi kan ju inte ha en helt egen lista, utan måste lämna lite plats.

Just därför är det ändå så att man blir stolt när man ser att vi är så många som jobbar just här.

Får vi 4.1% skaffar vi tydligen in Hanna i riksdagen. Det vore bra. Är det något som är fel så säger hon till. Ibland säger hon till annars också har jag märkt. Hon får visst aldrig slut på energi. Jag är helt fascinerad av henne.

Jag hoppas bara att jag kan haka på och hålla jämna steg, för är det något som är fel så säger jag till. Men då har Hanna oftast redan hojtat i flera sekunder, och folk vänder sig förvånat om och undrar varför det blev så högljutt plötsligt.

Det kommer vara en tillgång i valrörelsen om vi bara kan synka så att vi hojtar åt varsitt håll.

Jag gillar Hannas sista ord i intervjun: “Sen beror det ju HELT på vilka som väljer att gå och rösta!”. För det gör det ju faktiskt. Traditionellt brukar vi ju ha högre valdeltagande i riksdagsvalet än EU-valet, men jag har för mig att jag sett en graf med en nedåtgående trend. Det är farligt. Alla som stannar hemma lämnar över makten till de som inte gör det. Ju färre som röstar ju konstigare resultat kan vi få. Är deltagandet tillräckligt lågt kan vi faktiskt få ett styre som majoriteten är emot. Tänk på det. Och tänk på vad du röstar på. Granska partiernas partiprogram. Det ska de hålla för, annars förtjänar de inte din röst. Tänk på att det som står där kanske inte betyder vad du först tror.

Miljöpartiet hade tex följande formulering 2006:

Nedladdning av exempelvis musik och filmer för privatbruk ska vara tillåtet, men musikerna måste få kompensation.

2006 lät det som en legalisering av all sorts fildelning. Nu vet vi ju bättre. Det är precis där vi är idag. Det är lagligt att ladda ner, men inte vad som helst. Tankar du fel sak är du ond och borde hamna i fängelse oavsett om du sedan köper verket eller inte.

Nu ringde de och meddelade att nu kommer min soffa från IKEA alldeles på egen hand (med hjälp av två starka IKEA-arbetare, kanske) och imorrn far vi till Linköping på tjejsnack. Full rulle hela tiden måste det vara! Jag måste sluta sitta vid datorn. Tjipp!