Jag har varit hela dagen på tjejsnack och lyssnat på Renée Frangeur (Filosofie Doktor och Lektor på LIU), Anna troberg, som bloggat om eventet här, Farmor Gun och Amelia Andersdotter.

Jag skulle vilja ha mer tid att snacka med folk och mer ledda diskussioner, men hittills har det ändå varit väldigt givande, om än inte på punkten jag åkte hit för. Jag vill nämligen veta om det är någon som känner att det spelar roll vilket kön/etnicitet/annat man tillhör och isf prata om hur det kan lösas.

Antingen finns inte detta eller så är jag en del av det, och det sista skulle ju vara extremt otrevligt att upptäcka, men desto viktigare.

En annan grej som behöver pratas om är diverse trösklar som faktiskt finns för att komma in i partiet och att komma igång med att vara aktiv. På väldigt många ställen finns det inte regelbundna möten, och det är på sina håll för att när funktionärer anordnat sådana har det inte kommit någon.

Så man är hänvisad till nätet. Forumet är ett ställe en del går till först, om de hittar dit via hemsidan, vilket jag inte är säker på att man intuitivt gör.

Guiden för att aktivera sig ser ungefär ut såhär: “Gör nåt då! Ta kontakt med kommun- eller valkretsledare och be om ett utskick. Länk“.

Det beror på att vi gärna vill att det händer något överallt, och när någon efterfrågar händelser vill vi uppmana till att inte vänta på att något ska ske, utan ta tag i det själv.

Men om man är ny medlem i ett parti är det nog väldigt svårt att känna att man har rätt att anordna något och se till att alla får ett mail om det.

Är man inte nörd och van vid att sitta vid datorn hela kvällarna (Man kanske har en familj som vill umgås med en eller något) så kanske inte Skype känns som något man vill ägna sig åt. Speciellt eftersom det är så mycket OT överallt. Men vi har ganska kul, så det är nog viktigt.

Idag fick jag frågan om jag hade sett vad som hade hänt i kanalen inatt. Nej. Jag sov inatt. Och igår gjorde jag en massa IRL-saker. Men jag HADE kunnat se det. Om jag hade varit lika nördig som jag ofta brukar.

Poängen är att om man inte gillar att smurfa dator kan det nog vara svårt att vara pirat, speciellt när man måste lära sig nya program för att vara det.

Men etherpad verkar vara något som gör det lite enklare iaf. Och det verkar vara andra projekt på g också. Det är bra. Det ska vara lätt att använda teknik.

Vad har allt detta att göra med om man är tjej eller inte? Ingenting. Men det har att göra med om man är nörd eller inte. Och i min erfarenhet är nördar för det mesta killar. Men inte alltid. Jag ser iaf inte ett parti fullt med killar. Jag ser ett parti fullt men nördar. Och det tycker jag är jättemysigt, och vill gärna ha med fler!