Jag hade inte förstått hur skönt det skulle vara, bara det faktum att det interna valet är över. Vi har bråkat och gnabbats om allt runt det, känns det som.

I måndags kom resultaten äntligen. Jag kom på plats 11 om man räknar upp alla pirater i en följd, som Rick gör här bland kommentarerna.

Johanna Nylanders ständiga bevakande av oss är ju grymt, btw. Vi får massor av nyttig info om hur vi ter oss för icke-medlemmar. Det är bra.

Jo, nog kände man sig lite smått irriterad på att man hamnade EN plats under rikskandidatlistan, och därför bara syns på Östras lista. Men Sedan tittade jag på vilka som kommit före, och de förtjänar att vara där. Så det är svårt att vara sur över det. Väldigt svårt. Det är jag inte. =)

Faktum är att jag fortfarande är väldigt positivt överraskad över resultatet. Fick ju 8:e flest röster om man räknar så, och det var ju nästan galet, kändes det som, när det finns så många duktiga pirater att ta med på sin lista. TACK alla som röstat på mig!

Sen var det ju smått obegripligt att man inte hamnade på top 15 som 11:e kandidat. Så Anders fick förklara att varken jag eller Hanna kommer in om Piratpartiet får 4% i Västmanland, eftersom partiet då får 0 kandidater härifrån. Det beror på befolkningsmängd och hur valen i Sverige fungerar. På ett sätt är det idiotiskt att det spelar roll var man får röster ifrån, för man flyttar ju ändå när man ska jobba i Stockholm. I alla fall om man bor långt bort (tex i Norrland), skulle jag gissa.

Men det är ju inte PP’s fel, utan jag skyller på Sverige. Vi kan kanske ändra det längre fram, hehe… =)

Åter till rubriken så kändes det väldigt skönt att ha ett utgångsläge. Nu är listorna (typ) klara, och vi är klara med den processen. Jag vet var jag är på listan och vem jag har längst upp. Ettan var ju inte direkt någon större överraskning, även om jag funderade på om en massa glömt av att faktiskt sätta med vår Falkvinge på listan eftersom så många förslag var utan honom. Och ett tag undrade jag om inte Troberg skulle ta hans plats på första. Men så blev det inte.

Idag har vi haft möte, som var bland de mer konstruktiva vi haft. Tycker mig se en uppåtgående trend här. Idag var det mycket att prata om kring listan också, och det var trevlig stämning. Det kändes bra.

Nu sätter vi igång, och vi är i full färd med lokalvalen redan, så det är bara att köra, som jag brukar säga.