Nu vill de ha pengar av mig. Jag vill inte behöva ge dem pengar. Jag vill inte att folk ska behöva betala för att lyssna på min musik heller.

Det som hänt är alltså att Last.fm plötsligt bestämt sig för att man inte får lyssna på deras radio gratis. En jobbig dialogruta upplyser mig om att jag borde abonnera för att fortsätta lyssna.

Hela poängen var ju att lyssna på musik gratis och distribuera ut min musik på ett fritt sätt. Sedan om någon vill betala för extratjänster, och om sedan Last.fm vill ge mig en bit av kakan, då är jag helpå.

Men nu vet jag inte om min musik får ligga kvar hos dem. Just för att min musik av princip är gratis, och det nu känns som att någon tar betalt för den. Det blir fel. Vet inte riktigt hur jag ska göra. Det går ju alltid att tanka via min hemsida och där kan man skänka lite pengar om man känner för det. Eller låta bli.

Någon som vet en liknande (förbannat bra) radio-tjänst som spelar musik beroende på vad man gillar? Gratis, då. Den får visa ungefär hur mycket reklam den vill så länge det inte kommer in något skadligt i min dator. Om det endast spelas fri musik är det ett plus.

Jag kan iofs förstå att de vill ha pengar för den tjänst de tillhandahåller, men jag vet ändå inte riktigt vad jag tycker. Det är å andra sidan alldeles för sent för att jag ska kunna ha en vettig åsikt, så det får vänta tills imorgon.