Jag har en kompis som lite nu och då kallar mig för mupp. Helt oprovocerat. Han verkar tycka att det är kul.

Men den verkliga muppen är Tomas Norström.

Han anser inte att han varit jävig i Pirate Bay-målet fast han har tydliga kopplingar med målsägarsidan.

Världen rasar, som aftonbladet skulle uttryckt sig. Hovrätten ska pröva det hela.

Det känns rätt uppenbart vad utfallet ska bli. Men det gjorde det å andra sidan när det gällde domen i rättegången också. Och se vad som hände. Hur vet vi att allt kommer gå rätt till nu? Jag har faktiskt tappat rätt mycket tro på vårt rättsystemet den senaste tiden. Jag känner mig inte alls trygg längre. Och det handlar inte alls om fildelning om någon trodde det. Utan om att det rättspolitiska läget i landet verkar helflippat (om jag får använda ett av mina favoritord). Vem vet vad man blir anklagad för eller om man får en rättvis rättegång?

Det jag frågar mig är ju hur detta inte kom fram tidigare och hur [sätt in ditt favorit-uttryck här] Norström inte kan förstå vad folk menar med att han är jävig.

Om vi bara tar det faktum att han är medlem i Svenska föreningen för upphovsrätt (SFU) på fritiden. Tillsammans med Henrik Pontén, Peter Danowsky och Monique Wadsted som företrädde rättighetsinnehavarna i The Pirate Bay-rättegången.

Tips: Om du är medlem i en förening tillsammans med företrädarna i ett mål där föreningen har intressen som tydligt tar ställning för ena sidan i målet, då kallas det att man INTE är opartisk i alla fall…