Internet – en medborgerlig rättighet?

Infrastrukturminister Åsa Torstensson tycker inte att det är bra med ett tillägg till Telekompaketet som försvårar avstägning av människors internet. Hon är infrastrukturminister. Känner hon inte igen samhällets infrastruktur när hon ser den? Att stänga av någon från internet är att stänga av personen från att läsa tidningar, kommunicera och skaffa sig information. Att följa med i samhällsdebatten eller tillgodogöra sig kunskap som andra samlat i ett lättillgängligt bibliotek. Man försvårar också för denna person att boka biljetter (det finns tillfällen då det inte går utan tillgång till internet) för olika evenemang.

Stänger man av någon från vägnätet går det fortfarande att ta sig fram. Det tar bara mycket längre tid. Detsamma gäller för internet.

Då är det inte för mycket begärt att det åtminstone krävs ett domstolsbeslut för att avstängning ska ske. Att det inte finns något i Telekompaketet som talar om när man ska stänga av någon är inte skäl att inte reglera avstängning. Tvärt om. Att det inte finns definierat gör bara det hela mer godtyckligt.

Men nu tycker ju åtminstone EU-parlamentets industriutskott att tillägget ska med, så det verkar finnas hopp för mänskligheten! Speciellt för fransmännen.

[I Frankrike] förbereds ett system där illegala fildelare ska kunna stängas av genom ett myndighetsbeslut.

Flattr this!

6 reaktioner till “Internet – en medborgerlig rättighet?”

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Pingback: Piratbloggar
 3. Bra att du inte bara bryr dig om ett nytt upphovsrättstänk, utan lika mkt kämpar för yttrandefriheten, mot censuren och mot de starka krafter som vill reglera internet. Jag kommer kryssa dig på valsedeln tack vare detta. Keep it up!

 4. Isecore: att någon är borgare är inte ett skäl att inte kritisera denna… 😉

  Tommy: Tack för stödet! Din kommentar lyste upp, må jag säga!

 5. Håller med både isecore och Tommy, menar det är ju borgare vi snackar om här, klart dom vill begränsa saker och ting till max, men å andra sidan vill nog sossarna och kommuni….aaah jag menar vänsterpartiet det med, då dom dels ser sina makt positioner hotade av internet samt att även dom är mutade och påtryckta av lobby grupperna.

  Sen är det bra att du tar upp detta med, du har redan min röst i EU valet sen innan, men den stärks bara mer och mer tycker jag.

  Tiggers senaste bloggpost: BiPolar vs Suicide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.