Här sitter jag och svamlar i mina tankar angående vilket bredband man ska skaffa. Jag tror att jag kommit fram till att det är bredbandsbolagets internetanslutning man ska skaffa sig. De känns lixom trevligast.

Vissa i min bekantskapskrets tycker att det är underkänt att jag spenderat min tid fel och inte beställt internet till min lägenhet ännu. Men när jag ska beställa något så far jag inte bara åstad och beställer nåt, se. Jag måste ju göra någon form av marknadsundersökning först! *viftar med armarna*

Jag har nu tittat på

  • Telia, där någon spytt på deras hemsida och som kändes dyra och krångliga
  • Banhof, som inte riktigt visste om de kunde leverera bredband till mig, men till sist kom fram till att de nog inte kunde det.
  • Bredbandsbolaget, som erkänner att nedladdningshastigheten blir märkbart påverkad om man maxar uploaden (när söta tjejen i supporten väl fått klart för sig vad det innebär att “maxa upploaden”)
  • Comhem, som jag inte ringt till än, men som verkar ha lägre upload än Bredbandsbolaget.

Iofs kanske Bredbandarna bara säger att uploaden är högre, men så rör det sig om nån form av teoretisk hastighet som aldrig uppnås i praktiken. Hur ska man veta det då?

Plus att de skriver om sin trådlösa dongel-pryl: “Telenor förbehåller sig rätten att begränsa överföringshastighet till 30 kbit/s om användandet överstiger 1 GB/månad.” Tanka inte ner och upp saker med mobila bredbandet alltså. Iofs var det väl inte därför jag gärna ville ha mobilt med, men 1GB känns lite lite.

Hur många YouTubisar är det? Någon som vet om man vid “normalt användande” kommer upp i 1GB?

Jaha, och nu ser jag att Comhem minsann erbjuder nå extra uppströms-alternativ. Gah.

Jag satt ju med 2Mb i Jokkmokk och störde mig inte nämnvärt på det. Iaf inte så länge inte Micke inte ville göra saker på nätet, för då började han alltid gorma om att jag minsann störde hans trafik. Jag skulle visst alltid tanka upp mina hemside-filer just när han skulle sätta snygga hs. Men nu är det ju bara lilla jag som ska sitta och smurfa…

Kan någon tala om för mig vad jag vill ha? Vad är det för bolag jag inte kollat? Notera att jag är ett kvinntimmer som kommer att göra så som jag inte vet nu att jag redan vet att jag vill göra…