Igår blev vi “hjärntvättade” av moderbolaget, som de skämtsamt uttryckte det. Vi fick en föreläsning om hur saker och ting fungerar inom koncernen och hur allt startade och varför allt är jättebra och så vidare.

Normalt brukar jag inte gilla sådana genomgångar, för de brukar ha ytterst lite med verkligheten att göra och det brukar vara smärtsamt uppenbart.

Men igår var annorlunda. Jag kände igen det som sades och blev ännu mer säker på att jag hamnat på en fruktansvärt bra arbetsplats och jag blev ännu mer motiverad att göra allt för att få vara kvar där. Tydligen har jag inte presterat som jag borde eftersom jag haft fel fokus. Men lite kul var att jag plockade upp det innan det blev sagt till mig, så när jag fick det beskedet hade jag redan styrt om. Det tog väl kanske någon vecka, men nu har jag skaffat nya rutiner så att arbetet blir effektivare.

Nog om det.

Efterpå gick vi till en av stans flottare resturanger och käkade god mat och diskuterade med varandra. Personligen hade jag tyckt att vi kunde styrt över samtalet på icke jobb-relaterade grejer efter ett tag, men det är skönt att få prata om det vi gör och dryfta idéer som vi hittat i ölen… Jag tror det är bevis på att alla trivs med jobbet.

Idag är det som kanske är bekant nyckel-överlämning. Nästa vecka tänker jag börja flytta lite lådor eller så. Eftersom jag gjort mig upptagen på helgerna har jag ingen aning om när jag kan sägas bo där, men jag har iaf vart på ikea och köpt ett datorbord. Med hjul. Kommer bli asbra.