Efter min förra bloggpost kanske du sitter som ett frågetecken och undrar varför i all fridens namn det står att SE Direkt har snott åt sig din domän plötsligen. Eller så inte, men du börjar fundera på om det inte vore bättre att ha den hos Loopia iaf, eftersom du bara behöver betala 99 kronor för förnyelse då (istället för 175). Eller så kanske du struntar i det hela, vad vet jag. I så fall kan du ju sluta läsa nu.

Men om du vill ha din domän hos Loopia och inte vet hur, så kan jag berätta det! =)

Om det gäller ett parkerat domännamn hos Loopia (betyder att domänen inte är kopplad mot Loopias webbutrymme) är det busenkelt. Logga helt enkelt in dig via Loopias hemsida och klicka sedan på “Transfer av domännamn”. Om den parkerade domänen ligger i ett webbhotellskonto kommer du fram till denna sida genom att klicka på “Administrera”->”Parkerade domännamn”->”Administrera dessa domäner i LoopiaDNS”.

Nu borde det se ut ungefär såhär på din skärm...

Nu borde det se ut ungefär såhär på din skärm...

Skriv sedan in Auktoriseringskoden (auth code) som du får från nuvarande registrar (SE Direkt, kanske?) i rutan under Auth code.

Om domänen inte är parkerad kan du skicka koden till Loopia så fixar de den biten åt dig.

Nu sitter det säkert någon besserwusser och undrar varför johannajulen.com inte redan ligger hos Loopia om de nu är så bra. Och då kan jag tala om att jag skulle bara testa hur det var att ha en domän och e-postkonto hos Active 24 som ju är systerbolag till Loopia…

Mina övriga domäner finns självklart redan hos Loopia. Därför kan jag inte alls tala om för er hur ni får tag på den omtalade auth-coden hos SE Direkt. Jag har ingen inloggning där, se.

EDIT: Nu för tiden får man läsa här om hur man flyttar sin domän till Loopia eftersom kundzonen blivit alldeles upphottad.