Jag som för en tid sedan trodde fildelningsdebatten var död… Jag hade tydligen fel då lagändringar och rättegångar tydligen rör upp starka känslor hos folk i min närhet. Alla är inte överens om hur världen ska fungera, vilket är vad som ger upphov till vilda diskussioner.

Det hela är jättekul, tycker jag. För jag vet nästan var jag står, så det är kul att försöka argumentera för det. Nästan, säger jag, för jag har inte hela planen klar i huvudet.

En extremt intressant utveckling vore, tycker jag om allt olagligt material försvann från internet. Att folk ställdes inför valet att köpa film/musik eller betala för att se/höra det eller att ladda hem helt annan film/musik.

Jag skulle vilja besöka den världen. Jag skulle vilja lägga upp min hemsida i den världen. Hur ska jag kunna konkurrera med de stora skivbolagen? Jag har ju inga pengar till marknadsföring eller någonting.

Man skulle kanske kunna säga att den olagliga fildelningen skadar den lagliga fildelningen. Kanske.

För nu kommer vi ju in på sådana där kaosteoretiska hypoteser igen. Skulle intresset för fildelning vara högre eller lägre om det bara fanns fri film och musik på nätet? Det är ju svårt att svara på. Vad skulle en person gjort om den inte kunnat göra det den kan göra idag? Hon skulle kanske skitit i att lyssna på musik helt och hållet och spelat teater istället. Eller något annat.

Hursomhelst är det kul att debatten verkar vara i full gång igen!